Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dupla sajtos bagett


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb bagetthez:
- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 12 gr budafoki élesztő
- 250 ml víz
- 1 ek olaj
Nyújtáshoz:, tetejére kenéshez:
- olaj
Szóráshoz:
- reszelt trappsita sajt

Elkészítés:


Az élesztőt a vízben feloldjuk, majd az olaj kivételével az összes hozzávalóval kézi robotgéppel elkezdjük összeállítani a tésztát, végül hozzáadjuk az olajat is és még 1-2 percig dagasztjuk. Meleg helyen 30-35 percet kelesztjük. Egy szilikon lapot kevés olajjal lekenjük és a megkelt tésztából kisebb, kb. öklömnyi gombócokat csípünk és az enyhén olajozott felületen ovális alakúra lapogatjuk olajos kézzel. Majd megszórjuk reszelt sajttal.., felcsavarjuk, tepsire tesszük, s a tetejét még megszórjuk vastagon reszelt sajttal. Közepes lángon szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Dupla sajtos bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás zsömle
Diétás zsömle

Keverjuk ossze es pihenjen a teszta 10 percet 6 kis gombócot formáljunk belőle 45 percig sütjük 180 fokon

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi kifli
Házi kifli

Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rozskenyér dagasztás nélkül
Rozskenyér dagasztás nélkül

Szitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...

Elkészítési idő: 8 ora 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tönkölylisztes magvas zsemlék (Gábor a pék)
Tönkölylisztes magvas zsemlék (Gábor a pék)

1. Tészta Dagasztás 2. Tészta Érés: 40 perc 3. Tészta osztása/mérése: 10x100g 4. Gömbölyítés 5. Magozás, sütőlemezre rakás, illetve lisztes ruhára rakás 6. Kelesztés: 35-45 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk