4 nagyobb bagetthez:
- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 12 gr budafoki élesztő
- 250 ml víz
- 1 ek olaj
Nyújtáshoz:, tetejére kenéshez:
- olaj
Szóráshoz:
- reszelt trappsita sajt
Az élesztőt a vízben feloldjuk, majd az olaj kivételével az összes hozzávalóval kézi robotgéppel elkezdjük összeállítani a tésztát, végül hozzáadjuk az olajat is és még 1-2 percig dagasztjuk. Meleg helyen 30-35 percet kelesztjük. Egy szilikon lapot kevés olajjal lekenjük és a megkelt tésztából kisebb, kb. öklömnyi gombócokat csípünk és az enyhén olajozott felületen ovális alakúra lapogatjuk olajos kézzel. Majd megszórjuk reszelt sajttal.., felcsavarjuk, tepsire tesszük, s a tetejét még megszórjuk vastagon reszelt sajttal. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
1. lépés: Keverjük össze a hozzávalókat a fenti sorrendben a szalámi és a kókuszzsír kivételével. 2. lépés Forrósítsunk kókuszzsírt egy serpenyőben. Tegyünk középre egy szelet sza...
Elkészítési idő:A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag...
Elkészítési idő:A kulcskérdés a kürtőskalács készítésnél, hogy milyen formát is használj. Ahogy a képen is látszik, én ilyen speciális, kerámia formákat használok. De ha nincs ilyened se ess kétsé...
Elkészítési idő: