4 nagyobb bagetthez:
- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 12 gr budafoki élesztő
- 250 ml víz
- 1 ek olaj
Nyújtáshoz:, tetejére kenéshez:
- olaj
Szóráshoz:
- reszelt trappsita sajt
Az élesztőt a vízben feloldjuk, majd az olaj kivételével az összes hozzávalóval kézi robotgéppel elkezdjük összeállítani a tésztát, végül hozzáadjuk az olajat is és még 1-2 percig dagasztjuk. Meleg helyen 30-35 percet kelesztjük. Egy szilikon lapot kevés olajjal lekenjük és a megkelt tésztából kisebb, kb. öklömnyi gombócokat csípünk és az enyhén olajozott felületen ovális alakúra lapogatjuk olajos kézzel. Majd megszórjuk reszelt sajttal.., felcsavarjuk, tepsire tesszük, s a tetejét még megszórjuk vastagon reszelt sajttal. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összedolgozzuk. Készíthetjük kenyérsütőgéppel, konyhai robotgéppel, vagy akár kézzel is. Ha összeállt a tészta, elfelezzük. Az egyiket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgoztam. Kicsit pihentettem (10-15 perc). Kiborítottam, kicsit meggyúrtam és cipót formáltam belőle. Előmelegített sütőben 15 percig teljes hőfokon sütöttem, majd lentebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű