Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fahéjas, vaníliás rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg Bl 55 liszt

2 tojás

3 dl tej

3 dkg élesztő

3 evőkanál cukor

1 kávéskanál só

Töltelék:

1 cs vaníliás puding

3 evőkanál cukor

2 teáskanál vaj

3 dl tej



Tetejére:

2 evőkanál vaj vagy margarin

5 evőkanál cukor

1 evőkanál fahéj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a dagasztó gépbe rakjuk és összeállítjuk a tésztát.

Ha elkészült, letakarva duplájára kelesztjük.

A vanília pudingot megfőzzük 3 dl tejben, cukorral, és kihűtjük. Végül hozzákeverünk 1 teáskanál vajat vagy margarint.



Ha a tészta megkelt, ruddá formáljuk és elfelezzük. A darabokat 6-6 egyenlő részre osztjuk.

A gombócokat kinyújtjuk és külön-külön hosszú csíkot nyújtunk belőle. Az egyharmad részét újjnyi csíkokra vágjuk.

A másik felébe rakjuk a tölteléket, és a vágott részt ráborítjuk.

A tepsin hadjuk még 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Ha elkészül még melegen, megkenjük a kifliket olvasztott vajjal és meghempergetjük a fahéjas cukorral. Hagyjuk kihűlni.

Fahéjas, vaníliás rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Felhőkenyér recept
Felhőkenyér recept

A tojások sárgáját a joghurttal és a sóval összekeverjük. A tojások fehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk a joghurtos tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Házi kifli
Házi kifli

• Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. • A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. • Pár perc alatt kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Gyors kavart sütemény
Gyors kavart sütemény

Összekeverjük és előmelegített sütőbe tüprobáig készre sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szuper sajtos stangli
Szuper sajtos stangli

A lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk