Családireceptkönyv.hu

Fahéjas, vaníliás rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg Bl 55 liszt

2 tojás

3 dl tej

3 dkg élesztő

3 evőkanál cukor

1 kávéskanál só

Töltelék:

1 cs vaníliás puding

3 evőkanál cukor

2 teáskanál vaj

3 dl tej



Tetejére:

2 evőkanál vaj vagy margarin

5 evőkanál cukor

1 evőkanál fahéj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a dagasztó gépbe rakjuk és összeállítjuk a tésztát.

Ha elkészült, letakarva duplájára kelesztjük.

A vanília pudingot megfőzzük 3 dl tejben, cukorral, és kihűtjük. Végül hozzákeverünk 1 teáskanál vajat vagy margarint.



Ha a tészta megkelt, ruddá formáljuk és elfelezzük. A darabokat 6-6 egyenlő részre osztjuk.

A gombócokat kinyújtjuk és külön-külön hosszú csíkot nyújtunk belőle. Az egyharmad részét újjnyi csíkokra vágjuk.

A másik felébe rakjuk a tölteléket, és a vágott részt ráborítjuk.

A tepsin hadjuk még 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Ha elkészül még melegen, megkenjük a kifliket olvasztott vajjal és meghempergetjük a fahéjas cukorral. Hagyjuk kihűlni.

Fahéjas, vaníliás rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kifli kelesztés nélkül
kifli kelesztés nélkül

1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hamburger zsemle Glutén, laktóz, tojás-és kukoricame
Hamburger zsemle Glutén, laktóz, tojás-és kukoricame

Elsőként a szárazanyagokat tálba mértem, kanállal összekevertem, majd hozzáöntötem a langyos joghurt+tej keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Már itt látszott hogy nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiőrlésű pita
Teljeskiőrlésű pita

1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Péksuli
Péksuli

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk