Tésztához:
50 dkg Bl 55 liszt
2 tojás
3 dl tej
3 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
Töltelék:
1 cs vaníliás puding
3 evőkanál cukor
2 teáskanál vaj
3 dl tej
Tetejére:
2 evőkanál vaj vagy margarin
5 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
A tészta hozzávalóit a dagasztó gépbe rakjuk és összeállítjuk a tésztát.
Ha elkészült, letakarva duplájára kelesztjük.
A vanília pudingot megfőzzük 3 dl tejben, cukorral, és kihűtjük. Végül hozzákeverünk 1 teáskanál vajat vagy margarint.
Ha a tészta megkelt, ruddá formáljuk és elfelezzük. A darabokat 6-6 egyenlő részre osztjuk.
A gombócokat kinyújtjuk és külön-külön hosszú csíkot nyújtunk belőle. Az egyharmad részét újjnyi csíkokra vágjuk.
A másik felébe rakjuk a tölteléket, és a vágott részt ráborítjuk.
A tepsin hadjuk még 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.
Ha elkészül még melegen, megkenjük a kifliket olvasztott vajjal és meghempergetjük a fahéjas cukorral. Hagyjuk kihűlni.
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem. A többi hozzávalóból bedagasztom a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros vízben futtasd fel, kevergesd addig, amíg buborékozni nem kezd. Keverd a sót a lisztbe, majd öntsd hozzá az élesztőt és az étolajat. Dagaszd meg, majd körülbel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz elkészítés a vajas tészta receptnél, viszont az első két hajtás után elég 10-20 percet pihentetni, majd jöhet a másik két hajtás, és már fel is használhatják. A legegyszerűbb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű