55 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg sajt - trappista (reszelt)
25 dkg zsír - sertés
2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojásfehérje
15 dkg sajt - trappista (reszelt)
3 csapott evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
2
Összegyúrom.
3
2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát.
4
Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak.
5
Derelyevágóval feldarabolom a tésztát egyforma nagyságú rudakká.
t
6
Lekenem tojásfehérjével a tésztát és megszórom sajttal és köménymaggal.
7
Sütőpapíros lemezre teszem a rudakat. Ebből a mennyiségből 4 nagy gáztepsi lesz.
8
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép arany sárgára sütöm.
t
Mindent összegyúrtam és hűtőbe tettem 45 percre. Majd összegyúrtam újra és 8 részre vágtam. A részeket kisodortam kerek formára,persze volt,ami meg sem közelítette ezt a formát....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagkeverék elkészítése. A lenmag kivételével az összes magot egy serpenyőbe öntöm, megpirítom, majd egy kis tálba öntöm és 25 ml vízzel + 1 kávéskanál sóval elkevrem, lefedem fri...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű