Családireceptkönyv.hu

Búrkifli


Írta:

Adag: 12 db kifli
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
1/2 kg leveles tészta
♥ TÖLTELÉK
4 db tojásfehérje
4-5 evőkanál cukor
4-5 evőkanál darált dió
fahéj
tojássárgája a kenéshez,

Elkészítés:


♥ TÖLTELÉK : Felverjük a 4 tojásfehérjét, mikor félig felvertük, beletehetjük a cukrot (4-5 púpos evőkanál), és folytatjuk a habverést. Kemény habbá kell verni.
A felvert habba szórunk egy kevés fahéjat, majd 5 púpos kanál diót is szórunk bele. Lassú fordulatszámon, vagy spatulával keverjük bele a diót.
A diótölteléket egy habzsákba kanalazzuk.
♥ TÉSZTA : A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
Rétesliszttel megszórjuk a deszkát és szögletesre kinyújtjuk a tésztát kb. akkorára, mint a tepsi.. Közben bekapcsoljuk a sütőt 230°-ra.
A kinyújtott tésztát hosszában 3 részre osztjuk és derelyevágóval elvágjuk. A tésztával igyekeznünk kell, mert ha elkezd olvadni a tésztában a vaj, nehéz lesz vele dolgozni.
A töltelékből csíkot nyomunk mindegyik hosszú téglalapra, de nem a közepére, hanem kb 1/3 - 2/3 osztásban.
Ezután a szélesebbik (2/3-os tésztarészt bekenjük tojássárgával.
A tészta keskenyebb oldalát ráhajtjuk a töltelékre, és ráforgatjuk a tojássárgával bekent részre. A 3 hurkát egymás mellé húzzuk, és lesöpörjük róla a lisztet.
Éles késsel megfelezzük, majd a 2 fél darabot tovább felezzük.( 12 db ) A kifliket megformázzuk úgy, hogy a hüvelyk ujjunkkal kissé berogyasztjuk, arra vigyázzunk, hogy a hajtás mindig alulra kerüljön.
Elhelyezzük őket a tepsiben, majd megkenjük tojássárgával. Mindegyik kifli tetejét megszórjuk darált dióval.
Ha a sütő elérei a kellő hőfokot, betesszük alsó felső sütéssel alulról a második sínre. Kb 20 perc szükséges, hogy megsűljön.
Alsó-felső sütéssel 230 fokon kb 20 perc



Búrkifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Félbarna, tönkölyös kenyér
Félbarna, tönkölyös kenyér

Az előkészületek este kezdődnek, elkészítem az "előtésztát"(kovászt, stb.) Ez most kb. 25 dkg tönkölyliszt volt, mellé annyi teljes kiőrlésűt tettem, hogy 40 dkg legyen. Hozzáadt...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jusztina
Kelt tészta
Kelt tészta

1. 1 dl langyos tejbe rakunk 1 teáskanál cukrot és egy fél élesztőt belemorzsolunk. (Magas edénybe - pl. shaker - rakjuk és kb 10-15 perc alatt felfut) 2. A lisztet, 2 dl tejet,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Angéla
Lenmaglisztes, up. lisztes friss zsömi
Lenmaglisztes, up. lisztes friss zsömi

Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemlye
Hamburger zsemlye

A hozzávalókból rugalmas, fényes tésztát dolgozok ki. Majd langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 10 részre osztom. Megformázom, majd sütőpapíros tepsire rakom. Megk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk