♥ TÉSZTA
1/2 kg leveles tészta
♥ TÖLTELÉK
4 db tojásfehérje
4-5 evőkanál cukor
4-5 evőkanál darált dió
fahéj
tojássárgája a kenéshez,
♥ TÖLTELÉK : Felverjük a 4 tojásfehérjét, mikor félig felvertük, beletehetjük a cukrot (4-5 púpos evőkanál), és folytatjuk a habverést. Kemény habbá kell verni.
A felvert habba szórunk egy kevés fahéjat, majd 5 púpos kanál diót is szórunk bele. Lassú fordulatszámon, vagy spatulával keverjük bele a diót.
A diótölteléket egy habzsákba kanalazzuk.
♥ TÉSZTA : A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
Rétesliszttel megszórjuk a deszkát és szögletesre kinyújtjuk a tésztát kb. akkorára, mint a tepsi.. Közben bekapcsoljuk a sütőt 230°-ra.
A kinyújtott tésztát hosszában 3 részre osztjuk és derelyevágóval elvágjuk. A tésztával igyekeznünk kell, mert ha elkezd olvadni a tésztában a vaj, nehéz lesz vele dolgozni.
A töltelékből csíkot nyomunk mindegyik hosszú téglalapra, de nem a közepére, hanem kb 1/3 - 2/3 osztásban.
Ezután a szélesebbik (2/3-os tésztarészt bekenjük tojássárgával.
A tészta keskenyebb oldalát ráhajtjuk a töltelékre, és ráforgatjuk a tojássárgával bekent részre. A 3 hurkát egymás mellé húzzuk, és lesöpörjük róla a lisztet.
Éles késsel megfelezzük, majd a 2 fél darabot tovább felezzük.( 12 db ) A kifliket megformázzuk úgy, hogy a hüvelyk ujjunkkal kissé berogyasztjuk, arra vigyázzunk, hogy a hajtás mindig alulra kerüljön.
Elhelyezzük őket a tepsiben, majd megkenjük tojássárgával. Mindegyik kifli tetejét megszórjuk darált dióval.
Ha a sütő elérei a kellő hőfokot, betesszük alsó felső sütéssel alulról a második sínre. Kb 20 perc szükséges, hogy megsűljön.
Alsó-felső sütéssel 230 fokon kb 20 perc
tej, víz, élesztő, cukor fut liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni 200 fok 20-25 perc...
Elkészítési idő:A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel. - A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá. -...
Elkészítési idő:A dagasztógép táljába mérjük az összes szárazanyagot, azaz a liszteket, a keményítőket, a xantángumit, a guargumit, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és az élesztőt. Egy habverőve...
Elkészítési idő: