menu

Családireceptkönyv.hu

Tatu kifli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 16 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl langyos tej, 1.5 tk cukor, 1/2 dl olaj.
+ a töltelék
+ 1 db tojás a tetejére

Elkészítés:


Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval és az olajjal. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, majd jól kidagasztjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk és 16 cikkelyre vágjuk.. Ezeket sodrófával még nyújtjuk, majd megkenjük vagy betöltjük a kívánt töltelékkel. A kiflit feltekerjük, majd addig pihentetjük, amíg szép dundik lesznek.
Ezután egy kis tejjel elkevert tojással lekenjük a tetejüket és 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Meg lehet kenni az egész cikkelyt vajjal és megszórni cukros kakaóval.
Ha sósat kívánunk, akkor csak a képzelet szab a határt, hogy milyen husikat vagy variációkat teszünk a cikkely szélesebbik végére és úgy tekerjük fel.

Tatu kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fougasse (francia lepénykenyér)
Fougasse (francia lepénykenyér)

Készülhet simán vagy olajbogyóval, zöldfűszerekkel, de aszalt paradicsommal, füstölt, szárított sonkadarabokkal is. Most szárazélesztőt használtam. A tésztának lágynak, enyhén nedv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÁZI ZSEMLE
HÁZI ZSEMLE

A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Fonott kalács(legjobb)
Fonott kalács(legjobb)

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk