1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
fél-1 dl olaj
olaj a sütéshez és a formázáshoz
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
Fél kiló liszt, 5 gr por élesztő, 18 gr só, 4 dl langyos víz. Ezt lazán összekeverem, nem kell kikeverni csak mint a nokedli tésztát. Az állaga is kb olyan. 10-12 órát letakarva a...
Elkészítési idő: 16 óra Nehézség: KönnyűA tejbe (langyos) felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Belerakjuk a tojássárgáját, 5dkg margarint és végül a lisztet és két teáskanál sót, összedolgozzuk és hagyjuk kelni, lefedj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű