menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
fél-1 dl olaj
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


Elkészítés



A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

 Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bagett
Bagett

1. Az előtésztához valókat összekeverem, nem kell nagyon gyúrni, elég míg szépen összeáll a tészta. 2. Egy tálba teszem, amit konyharuhával letakarok és éjszakára, 10-12 órára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spanyol fahéjas briós
Spanyol fahéjas briós

A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük és indítjuk a tészta programot.Amíg a gép dolgozik, elkészül a töltelék: a vajat alaposan kikeverem a cukorral és a fahéjjal. Ha elkész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgarépás zsömle
Sárgarépás zsömle

Az élesztőt 1/2 bögre langyos vízbe+ cukor felfuttatjuk. A megkelt élesztőt a korpával kevert liszthez öntjük, sózzuk, belerakjuk a vajat, a répát, a tojást. A tésztát – fokozatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Dupla sajtos bagett
Dupla sajtos bagett

Az élesztőt a vízben feloldjuk, majd az olaj kivételével az összes hozzávalóval kézi robotgéppel elkezdjük összeállítani a tésztát, végül hozzáadjuk az olajat is és még 1-2 percig...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk