menu

Családireceptkönyv.hu

Füstöltsajtos croissantok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept:70dkg liszt 1 pohár kefír 2 dl tej 1 evőkanál só 4 evőkanál cukor 2 tojás 5 dkg élesztő

A tészta kenéséhez:10 dkg vaj 1 csapott evőkanál só 2 evőkanál liszt.

Elkészítés:


. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle.
20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam visszahűlni.Hozzáadtam a lisztet és a sót,jól kikevertem.Az első cipót kinyújtom kerekre,sütőpapírral bélelt tepsibe terítem,majd elnyújtom a második cipót is.Ezt megkenem a krémmel és ráborítom a már kinyújott első lapot.Nyújtófával simítok rajta és 16 cikkre felvágom.mindegyikbe 1-1 kocka füstölt sajtot teszek,majd feltekerem.Ugyanezen műveleteket elvégeztem a még megmaradt 4 cipóval is.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a croissantokat,felvert tojással lekenem,majd reszelt sajttal megszórom.180-190 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.

 Füstöltsajtos croissantok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Csorvási pogácsa Eta módra:)
Csorvási pogácsa Eta módra:)

A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pita
Pita

A pitához valamennyi hozzávalóját turmixgépben egynemű masszává dolgozzuk. Sütőpapíros lemezre két egyenlő nagyságú korongot öntünk belőle ügyelve, hogy ne érjenek össze. 220 fokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Norita
Sajtos bagett
Sajtos bagett

A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk