Recept:70dkg liszt 1 pohár kefír 2 dl tej 1 evőkanál só 4 evőkanál cukor 2 tojás 5 dkg élesztő
A tészta kenéséhez:10 dkg vaj 1 csapott evőkanál só 2 evőkanál liszt.
. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle.
20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam visszahűlni.Hozzáadtam a lisztet és a sót,jól kikevertem.Az első cipót kinyújtom kerekre,sütőpapírral bélelt tepsibe terítem,majd elnyújtom a második cipót is.Ezt megkenem a krémmel és ráborítom a már kinyújott első lapot.Nyújtófával simítok rajta és 16 cikkre felvágom.mindegyikbe 1-1 kocka füstölt sajtot teszek,majd feltekerem.Ugyanezen műveleteket elvégeztem a még megmaradt 4 cipóval is.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a croissantokat,felvert tojással lekenem,majd reszelt sajttal megszórom.180-190 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Kigyúrom és a legnagyobb szájú poharammal pogácsaszerűre szaggatom, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, légkeveréses sütőben kb. 150-180°-on készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben felfuttatom az élesztőt a cukorral, lisztet össze keverem a sóval, ráöntöm a vajat, a tejes élesztőt, és hirtelen dagasztom. Ha kész, a tésztát kettéveszem, tányér nagyságú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKenyér 1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tejben kis cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóhoz adjuk,jól összegyúrjuk,pogácsákat szaggatunk belőle és közepes lángon kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű