menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpehelylisztes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál só
1 dkg élesztő
1 kanál méz
3,5 dl víz

Elkészítés:


Dolgozd össze a hozzávalókat.
A tésztát jól gyúrd át.
Hagyd pihenni kb. 30 percet.
Sütőpapírral bélelt sütőformában, 220 fokon süsd 35-40 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tovább csökkentheted a kenyér glikémiás indexét, ha keversz még hozzá 1-2 kanál csicseriborsó lisztet, vagy más fehérjedús lisztet!
Arányosan kiválthatod a víz mennyiségét joghurtra, íróra is!
Ha nem vagy glutén érzékeny, a kenyér tésztájához tehetsz 1 kiskanál sikért is, ez javítja a kenyér állagát!
Dúsíthatod különböző magvakkal is a kenyértésztát: csökkenti a szénhidráttartalmat, növeli a rostok mennyiségét, miközben a GI-et is lejjebb nyomja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mindenmentes zsemle
Mindenmentes zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
278. Császárzsemle 1.
278. Császárzsemle 1.

A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva a többi hozzávalóval együtt dagasztani, közepesen kemény tészta. Azt figyelembe kell venni, hogy a hideg vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás csavart
Burgonyás csavart

A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd pépesre törjük. Kevés tejben (cukorral) felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk az élesztőt is, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk