50 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál só
1 dkg élesztő
1 kanál méz
3,5 dl víz
Dolgozd össze a hozzávalókat.
A tésztát jól gyúrd át.
Hagyd pihenni kb. 30 percet.
Sütőpapírral bélelt sütőformában, 220 fokon süsd 35-40 percig.
Tovább csökkentheted a kenyér glikémiás indexét, ha keversz még hozzá 1-2 kanál csicseriborsó lisztet, vagy más fehérjedús lisztet!
Arányosan kiválthatod a víz mennyiségét joghurtra, íróra is!
Ha nem vagy glutén érzékeny, a kenyér tésztájához tehetsz 1 kiskanál sikért is, ez javítja a kenyér állagát!
Dúsíthatod különböző magvakkal is a kenyértésztát: csökkenti a szénhidráttartalmat, növeli a rostok mennyiségét, miközben a GI-et is lejjebb nyomja.
Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...
Elkészítési idő:Félig töltöttem a kis és nagy muffin formákat is. 200 fokos előremelegített sütőben 10 perc volt. Forrón szétvágtam, nem volt nyers és lucskos kihűlve jó kenyérállagú
Elkészítési idő:Összegyúrjuk a hozzávalókat, és addig pihentetjük, míg elkészítjük a csokikrémet (ami mellesleg magában is nagyon finom csemege :D). 2 szilikonos zsírpapír közt kinyújtjuk a tés...
Elkészítési idő: