menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsakalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Túrós rózsa

Kelt tészta:

60 dkg liszt,
2,5 dl tej,
4 dkg élesztő,
3 ek cukor,
1 tk só
1 tojás
1,3 dl olaj,
2 ek tejföl

Túrótöltelék:
50 dkg túró (áttörve)
2-3 ek. cukor
1 citrom aroma
1 teáskanál vanília kivonat
1 egész tojás

1 óra alatt a duplájára kelt. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és szétdaraboljuk. Nálam 11 dkg-os gombócokra sikerültek, de mint később kiderült, lehettek volna sokkal kisebbek is.
Minden gombócot kinyújtunk (nálam 14 cm volt az átmérőjük) Legközelebb elég lesz 10 cm is.

14 cm-es kört nyújtottam, de már tudom, hogy legközelebb elég lesz egy bő tenyérnyi is, úgy kb 10 cm-es kör !

Elkészítés:


A szemben lévő részeknél a fotón látott formában bevágjuk a tésztát. Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket be tudjuk úgy rakni, hogy a bevágások mentén ne csurogjon ki a tésztából.

Elkezdődik a szélek felhajtogatása.Miníg a szemben lévő részeket hajtjuk egymás után.
Sütőfóliával bélelt tepsire rakjuk és amíg a sütő bemelegszik (20-25 perc) addig hagyjuk még kelni.
Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük

Rózsakalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Búrkifli
Búrkifli

♥ TÖLTELÉK : Felverjük a 4 tojásfehérjét, mikor félig felvertük, beletehetjük a cukrot (4-5 púpos evőkanál), és folytatjuk a habverést. Kemény habbá kell verni. A felvert habba sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Házi vajas kifli
Házi vajas kifli

Langyos, cukros tejben felfuttajuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sót. A lisztbe belekeverjük a felfuttatott éélesztőt, majd kézzel simára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Ch mínusz kifli
Ch mínusz kifli

Először bedagasztom a tésztát majd 10percig pihentetetem. Ezután kifliket formázunk, és 40 perc kelesztjük. Ha lejárt az idő és szépen megkelt, 220 fokos sütőben 25 -30 perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE,  HOLLANDI, PUHA
ZSEMLE, HOLLANDI, PUHA

Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót és elkeverjük, mehet bele a vaj és a felfuttatott élesztő végül hozzáadagoljuk dagasztás közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk