Recept a tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej (vagy amennyit felvesz)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Élesztőt felfuttatjuk, jól kidagasztjuk a tésztát, majd legalább duplájára kelesztjük.
Majd a tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk és megtöltjük.
A töltelék:
Fokhagymás tejföllel kenjük meg a tésztát, majd ízlés szerint apróra vágott felvágottal, sonkával, zöldségekkel, hagymával és sajttal töltjük meg.
Szorosan feltekerjük, majd háromszögben felvágjuk, tetejét tejfölös tojással megkenjük, és készre sütjük
Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, majd hozzákeverni a sós, olajos lisztkeverékhez. ½ órát kelni hagyni, majd átgyúrni és cipókat vagy kifliket formálni, pihenni hagyn...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába este összekevertem, és éjszaka 13.5 órát kelesztettem. Reggel az előtésztához adtam a 300 g kenyérlisztet és a 100 g tejszínt. A gé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat beletettem a dagasztógépbe, kb 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagyra kelt ). Kicsit kézzel lisztezett deszkán átgyúrta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet. Miután megkelt az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű