Hozzávalók:
140 g joghurt
2 dl víz
3 ek. burgonyapehely
2 tk. só
csipet aszkorbinsav
0,5 dl olaj
25 dkg öregtészta
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
2 dkg friss élesztő
tetejére:
reszeltsajt
A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6 egyenlő részre osztottam, az itt leírtak szerint megformáztam. Vékonyan beliszteztem őket, hogy ne ragadjon rá a tasak, majd 3 darabot tettem egy-egy sütőzacsiba, keresztben, egymástól nagyobb távolságra. Hagytam őket megint jó duplájára kelni. Megszórtam reszeltsajttal, majd a zacsi száját a legszélső tészta alá hajtottam óvatosan. 220 fokos előmelegített sütőben sütöttem 15 percig.
Kiváló szendvics alap.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A isztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a megfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját is hozzáadva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...
Elkészítési idő: 8 ora 45 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. ♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes