Előtészta:
150 g fehér kovász,amit úgy frissítettem, hogy 1 rész kovász, 2 rész víz, 3 rész liszt.
470 g víz
300 g BL 80 Gyermelyi liszt
További hozzávalók:
400 g BL 80 Gyermelyí liszt
14 g só
Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tettem és kézi robotgéppel simára kevertem. Tetejét betakartam és 5 órát kelt konyhapulton.
Hozzászitáltam a többi lisztet és bekepcsoltam a dagasztógépet. Összesen 10 percig dagasztottam. A sót az utólsó percekben adtam hozzá.
A tésztát kissé olajos kelesztőtálba raktam, és betettem a hűtőbe 12 órára.
Reggel kivétel után hagytam a konyhapulton hogy felvegye a konyha hőmérsékletét.
Háromszor hajtogattam,kétszer formáztam.Sütőpapírral bélelt edénybe tettem kelni ismét a hűtőbe, 5 óra 40 percre.
Bevágás után öntöttvas edénybe került.
Hideg sütőben kezdtem sütni.
250 fokon alsó- felső sütéssel fedővel 30 percet sült.
200 fokon fedő nélkül 30 percet.
200 fokon hőlégkeveréssel 10 percet.
124 dkg lett.
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel. Vágódeszkára...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű