50dkg finomliszt
3dkg margarin
1 evőkanál étolaj
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
szűk 2dl langyos víz
A margarint olvasztva teszem bele.
A kiflik tetejét vízzel kenem le, majd a sajtot teszem rá.
Általában 10 g sajt 1 kiflibe.
Nagyon finom.....
vigyázni mikor egymás mellé teszem a sütőbe nem szabad túl közel tenni.
Egyenként sütőpapírt teszek a kiflik közé.
Isteni Finom)))j
1 kifli kb. 100 g-os.....
Mérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez ad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet felmelegítjük, elkeverjük benne a joghurtot és a cukrot. A kenyérsütőgép üstjébe tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk az olajat, tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász: Egy mély gyúrótálban dolgozzunk össze 10 dg lisztet 0,8 dl langyos tejjel, 1,5 dg elmorzsolt élesztõvel, egy csipet aszkorbinsavval, és letakarva tegyük meleg helyre. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű