50dkg finomliszt
3dkg margarin
1 evőkanál étolaj
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
szűk 2dl langyos víz
A margarint olvasztva teszem bele.
A kiflik tetejét vízzel kenem le, majd a sajtot teszem rá.
Általában 10 g sajt 1 kiflibe.
Nagyon finom.....
vigyázni mikor egymás mellé teszem a sütőbe nem szabad túl közel tenni.
Egyenként sütőpapírt teszek a kiflik közé.
Isteni Finom)))j
1 kifli kb. 100 g-os.....
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe keverjük össze (a liszt kivételével!) a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig a tésztát. Addig készítsünk elő egy min. 22...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót szitán áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a vajjal, sóval és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy jól nyújtható legyen. Jól kidolgozzuk, fél órára hűtőbe rakjuk....
Elkészítési idő: másfél óra Nehézség: KözepesKeverjük a kiolvasztott, lecsepegtetett spenóthoz a tojást, a reszelt sajtot, apróra vágott fetát, sót, borsot. Vágjuk a tésztát hosszában 5 egyenlő csíkra. Osszuk a spenótos tölt...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű