Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 16 db kifli
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

50 dkg liszt,
2 db tojás sárgája,
2,5 dl natúr joghurt,
1 dl tej,
1 tk cukor,
1 tk só,
fél dl olaj,
3 dkg élesztő.

Töltelék:

reszelt sajt,
kb. 10-15 dkg rama,
1 lapos kanál só.

Tetejére:

1 db tojás,
reszelt sajt.

Elkészítés:


Először kikeverjük a rámát a sóval.
A joghurtot, a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval kidagasztjuk.
Pihentetés nélkül 4 gombócra osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk mind a 4-et egyforma vékony kör lapokká. Ebből kettőnek a tetejét megkenjük a vajjal és megszórjuk reszelt sajttal. A megkent tésztára ráborítjuk a sima tésztát és lenyomkodjuk kicsit.
A lapokat nyolc cikkre vágjuk (16 db lesz belőle), és kiflivé formázzuk.
Sütőpapírozott tepsibe rakjuk őket és hagyjuk a duplájára kelni. Megkenjük a felvert tojással és megszórjuk sajttal.
Kb. 20-25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hidegen kell betenni a sütőbe, mert addig is kelnek, míg melegszik a sütő.

Sajtos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos bagettkenyér
Sajtos bagettkenyér

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam ,karcsú bagetteket, majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bodag (cigány kenyér)
Bodag (cigány kenyér)

A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy erős fakanállal elkezdjük felverni. Amikor a vizet felvette, teszünk még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Acma, a puha török zsemle
Acma, a puha török zsemle

A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és összekeverjük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Kenyér 2
Kenyér 2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk