20 dkg liszt
1,2 dl langyos víz
2 ek olaj a kenéshez
1 mk só
Feltéthez:
15 dkg kockázott bacon
5 dkg juhtúró
1 dl tejföl
1 lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg füstölt sajt
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, letakarva 20 percig pihentetjük. Ez után, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
A tejfölt kikeverjük a juhtúróval, a zúzott fokhagymával, majd a tésztára kenjük. Megszórjuk a szalonnával, a karikázott hagymával, végül beborítjuk a reszelt sajttal. A tészta széleit lekenjük olajjal.
Előmelegített sütőben 180 °-on 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tésztánk állagát, ezzel együtt receptünk sikerességét mind a liszt, mind a túró is keményen befolyásolni tudja. Hogyha keverjük a liszteket és teljes kiőrlésű lisztet is használu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a vizet, cukrot a tejet és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBeteszem a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, beindítom a dagasztóprogramot, majd 30 percig kelesztem, átteszem a kivajazott kenyérformába és tovább kelesztem, majd vízzel megspriccel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű