este:30 dkg liszt
7 g porélesztő
4 dl víz
reggel:1 ek só
1,2 kg liszt
2 ek cukor
2 tojás
2 dl tej
pici víz /,25 cl /
10 dkg olv. margarin
Dagaszt 30 perc kel. Átgyúr 2 óra hűtő. Átgyúr 3 fele oszt.aztán mindegyiket 8 fele,gömbölyít.Formáz 30 perc pihi.
Lekenni tojás v. víz.
200 fok 20 - 30 perc. Spiccelni.
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból bedagasztjuk a tésztát. Kiolajozott tálban, lefedve hagyjuk pihenni 45-60 percet. Ha megkelt kis gombócokat formázunk és a sima felével lefelé a munkafelületre hel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a kovászt: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és hozzáadjuk a lisztet. 8-12 órára lefedve a hűtőbe tesszük. Másnap összeállítjuk a focaccia t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű