menu

Családireceptkönyv.hu

361.Teljes kiőrlésű kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 darab kiflihez
3 dkg friss élesztő
1,9 dl langyos víz
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg finomliszt

+ a tetejére 2 evőkanál tej vagy víz

Elkészítés:


A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc).
A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt hozzáöntjük a liszthez. Összekeverjük a liszteket a sóval. Hozzáadjuk az olajat, végül a felfuttatott élesztőt is és bedagasztjuk a tésztát. Jó puha, picikét ragacsos tésztát kell kapnunk. Ne ragadjon nagyon, tényleg csak egy picikét. (Ha nagyon ragad, adjunk hozzá kis lisztet.) Letakarva 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, ezt felvágjuk 6 egyenlő háromszögre. A háromszögeket még egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd feltekerjük kifli alakúra.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kifliket, 10 percig pihentetjük, majd lekenjük a tetejüket tejjel.
A 200 fokra előmelegített sütő aljába egy kis tepsi/tál hideg vizet teszünk és így sütjük a kifliket alsó-felső sütéssel kb. 23-25 percig. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gabicsek.blogspot.com/

361.Teljes kiőrlésű kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)
Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)

A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kenyérbuci
Töltött kenyérbuci

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér 5 perc alatt – dagasztás, kelesztés nélk
Házi kenyér 5 perc alatt – dagasztás, kelesztés nélk

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos rácsos
Pudingos rácsos

A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha fe...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk