menu

Családireceptkönyv.hu

CSAVART KALÁCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 dl olaj
2 db tojás (egyik sárgájából leloptam egy kicsit a kenéshez)
2,5 dkg élesztő
3 dl tej + 1 ek a tojáshoz a kenésnél
2 ek. cukor
1 csipet só
Csíknak (mert tölteléknek nem nevezném :-))
3 ek. natúr kakaópor és
2 ek. cukor keveréke

Elkészítés:


Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. Ebben a melegben ez elég gyorsan ment. Utána lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd kétfelé vettem, és téglalap alakúra nyújtottam. Megszórtam a cukros kakaó felével, majd feltekertem mint a bejglit. Ugyanígy jártam el a másik tésztagombóccal is. Utána a két rudat lazán összefontam, és tepsire téve hagytam még 20 percet pihenni. Ezalatt bemelegedett a sütő is. lekentem a tojásos- tejes keverékkel a kalácsot, és közepes lángon megsütöttem.

 CSAVART KALÁCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős fahéjas csiga (Rupáner)
Hűtős fahéjas csiga (Rupáner)

1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ha szárítottat használtok, akkor elég elkeverni a tejben, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pita
Pita

A hozzávalókat egy keverőtálba teszem és összekeverem, majd egy belisztezett deszkán alaposan átgyúrom.Letakarva, langyos helyen kelesztem egy órát.A megkelt tésztát újra átgyúrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
128. Kefires /joghurtos/ kifli
128. Kefires /joghurtos/ kifli

Alaposan kidagasztottam, majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, igy hagytam még 15 percig pihenni. kifliket formáztam belőle,min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)
Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)

A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk