Családireceptkönyv.hu

CSAVART KALÁCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 dl olaj
2 db tojás (egyik sárgájából leloptam egy kicsit a kenéshez)
2,5 dkg élesztő
3 dl tej + 1 ek a tojáshoz a kenésnél
2 ek. cukor
1 csipet só
Csíknak (mert tölteléknek nem nevezném :-))
3 ek. natúr kakaópor és
2 ek. cukor keveréke

Elkészítés:


Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. Ebben a melegben ez elég gyorsan ment. Utána lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd kétfelé vettem, és téglalap alakúra nyújtottam. Megszórtam a cukros kakaó felével, majd feltekertem mint a bejglit. Ugyanígy jártam el a másik tésztagombóccal is. Utána a két rudat lazán összefontam, és tepsire téve hagytam még 20 percet pihenni. Ezalatt bemelegedett a sütő is. lekentem a tojásos- tejes keverékkel a kalácsot, és közepes lángon megsütöttem.

CSAVART KALÁCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi Fitt diétás vajas patkó recept
Szafi Fitt diétás vajas patkó recept

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos buci
Sajtos buci

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fatörzs kifli
Fatörzs kifli

Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Szalagos farsangi fánk Limara módra
Szalagos farsangi fánk Limara módra

Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk