40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 dl olaj
2 db tojás (egyik sárgájából leloptam egy kicsit a kenéshez)
2,5 dkg élesztő
3 dl tej + 1 ek a tojáshoz a kenésnél
2 ek. cukor
1 csipet só
Csíknak (mert tölteléknek nem nevezném :-))
3 ek. natúr kakaópor és
2 ek. cukor keveréke
Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. Ebben a melegben ez elég gyorsan ment. Utána lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd kétfelé vettem, és téglalap alakúra nyújtottam. Megszórtam a cukros kakaó felével, majd feltekertem mint a bejglit. Ugyanígy jártam el a másik tésztagombóccal is. Utána a két rudat lazán összefontam, és tepsire téve hagytam még 20 percet pihenni. Ezalatt bemelegedett a sütő is. lekentem a tojásos- tejes keverékkel a kalácsot, és közepes lángon megsütöttem.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és kb. 20 percig kelni hagyjuk a tésztát. Ha letelt a kelési idő akkor két cipóra v...
Elkészítési idő: 1 óraAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan ki...
Elkészítési idő:A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam ,karcsú bagetteket, majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam...
Elkészítési idő: 2-3 óra