menu

Családireceptkönyv.hu

CIPÓ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1/3 budafoki élesztő
1 teáskanál só (ezt használtam)
1/2 bögre kézmeleg víz
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj (ezt használtam)
1,5 bögre DW szénhidrát-csökkentett liszt (ezt használtam)
1-1,5 bögre zabpehelyliszt (amennyit a tészta felvesz) (ezt használtam)
zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom)
kesudió, aszalt áfonya / olívabogyó

Elkészítés:


Az élesztőt és a sót feloldom a meleg vízben, hozzáadom a joghurtot, a zöldfűszereket, az olajat és a liszteket, majd kézzel addig dagasztom a tésztát, amíg cipóvá áll össze és a tészta elválik a kezemtől. Amikor elkészült beledolgozom az apró darabokra vágott aszalt áfonyát és kesudiót, illetve ha olívabogyós grissinit készítek, az apróra vágott olívabogyót. Az olívabogyós verzióba bátrabban adagolom a zöldfűszereket, az áfonyás változatba "éppen csak". A tésztát másfél órát kelesztem,majd kis darabokat szaggatok belőle, amelyeket kézzel megformázok: rudat formálok belőlük, majd megsodrom őket és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem.A megformázott grissiniket 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütöm.A tésztából egyébként remek diétás cipó süthető:

CIPÓ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgarépás kréker
Sárgarépás kréker

Legelőször a lenmagot megőröljük kávé darálón, és kicsit több vizet öntünk rá, mint amennyi ellepi. Jól elkeverjük, nyúlós, összeálló masszát kell kapjunk. Lehet használni a hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mázas meggyes kalács
Mázas meggyes kalács

Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

Az élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel kidolgozzuk a tésztánkat.Letakarva meleg helyen kelesztem.Vagy csinálhatjuk ken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Félórás kakaós csiga bögrésen
Félórás kakaós csiga bögrésen

- 1-2 evőkanál olaj a kenéshez - 4 evőkanál porcukor - 2 csapott evőkanál kakaópor (holland, ha másfélét használunk, akkor abból picit több) 1. Én először a töltelékhez kevertem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk