50dkg Glutenix alfamix liszt
3ek kristálycukor
1cs instant élesztő
1 csipet só
5 dkg vaj
2tojássárgája
fél cs sütőpor
3d tej(langyos)
Tetejére:
1 tojássárgája
kristálycukor
A száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedjük és 2 ujjnyi vastag kb 20cm hosszú csíkokat sodrunk belőle. Feltekerjük mint egy csigát és a végét lelapítjuk majd aláhajtjuk. Tepsiben kb 20 percig kelesztjük még (pl. tepsibe rakjuk és egy másik tepsivel lefedve a fűtőtestre rakjuk). Hagyjunk a tepsiben kelő helyet mert meg fog nőni a briós. Ezután tojássárgájával lekenjük a briósokat és megszórjuk bőven kristálycukorral. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
Oyan,mint a krumplis lángos
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket előre szitáljuk át, az élesztőt pedig langyos tejben, kevés cukorral futtassuk fel. A két fajta lisztet egy keverőtálban öntsük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk. Pihentessük 10 percet. Osszuk a tésztát 16 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni. Ha állt már 3-4 órát, akkor lehet belőle sütni, de én úgy kaptam anno anyó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű