menu

Családireceptkönyv.hu

Briós GM


Írta:

Adag: 8 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50dkg Glutenix alfamix liszt
3ek kristálycukor
1cs instant élesztő
1 csipet só
5 dkg vaj
2tojássárgája
fél cs sütőpor
3d tej(langyos)

Tetejére:
1 tojássárgája
kristálycukor

Elkészítés:


A száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedjük és 2 ujjnyi vastag kb 20cm hosszú csíkokat sodrunk belőle. Feltekerjük mint egy csigát és a végét lelapítjuk majd aláhajtjuk. Tepsiben kb 20 percig kelesztjük még (pl. tepsibe rakjuk és egy másik tepsivel lefedve a fűtőtestre rakjuk). Hagyjunk a tepsiben kelő helyet mert meg fog nőni a briós. Ezután tojássárgájával lekenjük a briósokat és megszórjuk bőven kristálycukorral. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Briós GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
 126. Szezámmagos perec, kefírrel
126. Szezámmagos perec, kefírrel

,A két fajta lisztet szitáljuk össze a sütőporral, ezután adjuk hozzá a sót. Keverjük össze. Közben a kefirt mikróban langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a cukrot, ezután szórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kakaós csiga Limarától....
Kakaós csiga Limarától....

Dagasztás,kelesztés után téglaalapúra kinyújtani,olvasztott vajjal megkenni a tésztát,rá a kakaós cukrot szórni.Feltekerni hengerbe,két ujjnyira felszeletelni,sütőpapíros tepsire t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos csiga-Limara
Kolbászos csiga-Limara

A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
IR kenyér(Patkos Dalma)
IR kenyér(Patkos Dalma)

A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk