menu

Családireceptkönyv.hu

Briós GM


Írta:

Adag: 8 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50dkg Glutenix alfamix liszt
3ek kristálycukor
1cs instant élesztő
1 csipet só
5 dkg vaj
2tojássárgája
fél cs sütőpor
3d tej(langyos)

Tetejére:
1 tojássárgája
kristálycukor

Elkészítés:


A száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedjük és 2 ujjnyi vastag kb 20cm hosszú csíkokat sodrunk belőle. Feltekerjük mint egy csigát és a végét lelapítjuk majd aláhajtjuk. Tepsiben kb 20 percig kelesztjük még (pl. tepsibe rakjuk és egy másik tepsivel lefedve a fűtőtestre rakjuk). Hagyjunk a tepsiben kelő helyet mert meg fog nőni a briós. Ezután tojássárgájával lekenjük a briósokat és megszórjuk bőven kristálycukorral. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Briós GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyér minden mentes 2.
Kenyér minden mentes 2.

Az 500 ml langyos vizet egy mérőpohárral kimértem és beletettem a 20 gr útifüvet. Kanállal összekevertem és hagytam állni 5 percig. Ez idő alatt az útifű szépen magába szívja a fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vajas kifli vasárnap reggelre
Vajas kifli vasárnap reggelre

A felfuttatott élesztő a liszttel, cukorral, sóval, a vajjal és a maradék tejjel jól összegyúrjuk, azután pihenni hagyjuk. Elég sokat kell keleszteni, de legalább 1 órát. A megkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelesztés nélküli diós és kakaós csiga
Kelesztés nélküli diós és kakaós csiga

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Császárzsemle (gluténmentes)
Császárzsemle (gluténmentes)

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk