menu

Családireceptkönyv.hu

Briós GM


Írta:

Adag: 8 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50dkg Glutenix alfamix liszt
3ek kristálycukor
1cs instant élesztő
1 csipet só
5 dkg vaj
2tojássárgája
fél cs sütőpor
3d tej(langyos)

Tetejére:
1 tojássárgája
kristálycukor

Elkészítés:


A száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedjük és 2 ujjnyi vastag kb 20cm hosszú csíkokat sodrunk belőle. Feltekerjük mint egy csigát és a végét lelapítjuk majd aláhajtjuk. Tepsiben kb 20 percig kelesztjük még (pl. tepsibe rakjuk és egy másik tepsivel lefedve a fűtőtestre rakjuk). Hagyjunk a tepsiben kelő helyet mert meg fog nőni a briós. Ezután tojássárgájával lekenjük a briósokat és megszórjuk bőven kristálycukorral. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Briós GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rozs kenyér
Rozs kenyér

Hozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos-meggyes rétes
Mákos-meggyes rétes

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a mákot, rövid ideig főzzük, majd levéve a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat, és végül óvatosan a jól lecsepegtetett meggyet. Egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagett (Limara)
Bagett (Limara)

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk