Családireceptkönyv.hu

Dédanyáink kiflije


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt + 750 g liszt,
25 g élesztő,
20 g só,
100 g vaj,

Elkészítés:


250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéskanálnyi cukorral, 100 g vajjal és annyi tejjel, hogy se lágy, se kemény ne legyen. Jól megdagasztjuk és letakarva, meleg helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán 6 egyforma méretű cipót formálunk belőle és azokat másfél órás kelesztés után kb. 3 mm vastag kerek lapokká nyújtjuk ki. Egy-egy ilyen lapot négyfelé vágunk, majd az így nyert háromszögeket a szélesebb végüknél kezdve összesodorjuk. Kiflialakban meghajlítva tepsibe rakva még egyszer megkelesztjük őket. Majd az előbbi módon vizezett tojással bekenve szép pirosra sütjük.

A császárzsemle ugyanígy készül, csak négyfelé vágott cipókból gömböket formálunk, majd a tetejüket négyfelé vagdalva, vizes tojással megkenve sütjük meg.

Dédanyáink kiflije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi Free Kornspitz
Szafi Free Kornspitz

Keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük öt percig. Gyúrjuk át a tésztát kevés kenyér lisztkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Házi kenyér
Házi kenyér

A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ropogós kifli
Házi ropogós kifli

A kenyérsütő dagasztó programjában kb 10 perc. 50 percig meleg helyen kelesztettem,majd átmozgattam kicsit. Újabb 40 percnyi pihenés után eldaraboltam,formáztam és újra pihenés k...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ciabatta 2
Ciabatta 2

A tervezett sütés előtti este kelesztőtálba öntöttem a langyos vizet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a lisztet, alaposan összekevertem és a nokedli sűrűségű tésztát lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk