1 kg liszt,
kb 5 dl tej,
1 élesztő,
pici cukor az élesztő futtatásához,
2 kávéskanál só,
3 db. tojás,
1 kis db. tejföl,
Tetejére:
só,
fokhagyma,
tejföl,
sajt.
olaj a sütéshez és a formázáshoz..
Elkészítés:
Az élesztőt kb fél dl tejben felfuttatjuk, a tésztának valókat összeállítjuk tejből annyit amennyit felvesz és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen duplájára kelesztjük, és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk és bő olajban kisütjük. Én a tejfölbe bele szoktam keverni a zúzott fokhagymát és úgy kenem meg. Majd a sajttal megszórom. Kb. 13 db lesz belőle.
Jó étvágyat kívánok!
A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és elkeverjük. 50 dkg lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához: A lisztet tegyük tálba, a közepébe csináljunk egy kis fészket. Tegyük bele a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd öntsük rá a meglangyosított tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból 20 perces dagasztással ruganyos tésztát gyúrunk, majd egy órát kelesztjük. 2. Nyújtófával kb fél-1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, megszórjuk a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű