- 225 gr Barbara kelt tészta keverék
- 225 gr Spar free from univerzális liszt
- 225 ml langyos tej
- 3,5 gr friss élesztő
- 75 gr olvasztott liga margarin
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 4 ek cukor
- pici só
Töltelék:
1 cs. vaníliás pudingból 4 dl tejjel és 2 ek cukorral pudingot főzünk
nutella
Az élesztőt kis langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval kézi mixer spirálos karjával összeállítjuk a tésztát. Letakarva kb. ½ órát pihentetjük, (pihenés közben megfőzzük a pudingot, majd lehűtjük) majd kinyújtjuk kb 3mm vastagáságúra. Hosszra szemre kb felezve kenjük meg a 2 töltelékkel, egyik oldalra a nutellát, másikra a pudingot. Majd mindkét oldalt feltekerjük középig, hogy találkozzanak. Ezután egy-másfél ujjnyira szeleteljük. Sütőpapíros tepsire fektetjük a csigákat, majd közepes lángon készre sütjük.
Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat egy tálba tesszük összekeverjük, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, a tejet csak lassan öntjük bele és robotgéppel összedolgozzuk. A tészta ne legyen fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű