30 dkg csicseriborsóliszt
1 liter víz
1 pohár olaj
só
bors
Fakanállal keverjük össze csomómentesre a lisztet és a vizet, enyhén sózzuk, majd négy-öt órát pihentetjük.
Az esetlegesen képződött habot eltávolítjuk. A masszát 50 cm széles tepsibe öntjük (a farinata lapos, alig egy centi vastag), amelybe előzőleg beletöltöttók az olajat, és amivel most összekeverjük a masszát. Magas hőfokon, 200-220 ° C- on negyed óráig sütjük.
A farinátát langyosan, feketeborssal megszórva fogyasztjuk.
Ligúriában többféle változata létezik, a tésztába pestót, gombát, hagymát, articsókát keverhetnek a sütőbe helyezés előtt.
A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal elmorzsoljuk . Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kidolgozzuk Fél óra pihentetés után , kisodorjuk kb 2,5 ujjnyi vastagságúra . Tetejét rácsozzuk és eg...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű