menu

Családireceptkönyv.hu

Farinata(pizza helyett is)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csicseriborsóliszt
1 liter víz
1 pohár olaj

bors

Elkészítés:


Fakanállal keverjük össze csomómentesre a lisztet és a vizet, enyhén sózzuk, majd négy-öt órát pihentetjük.
Az esetlegesen képződött habot eltávolítjuk. A masszát 50 cm széles tepsibe öntjük (a farinata lapos, alig egy centi vastag), amelybe előzőleg beletöltöttók az olajat, és amivel most összekeverjük a masszát. Magas hőfokon, 200-220 ° C- on negyed óráig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A farinátát langyosan, feketeborssal megszórva fogyasztjuk.

Ligúriában többféle változata létezik, a tésztába pestót, gombát, hagymát, articsókát keverhetnek a sütőbe helyezés előtt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Házi kenyér "öreg tésztával".
Házi kenyér "öreg tésztával".

A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dupla sajtos pogácsa
Dupla sajtos pogácsa

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk . Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kidolgozzuk Fél óra pihentetés után , kisodorjuk kb 2,5 ujjnyi vastagságúra . Tetejét rácsozzuk és eg...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyors, puha pizzás csavart stangli, dagasztás, keles
Gyors, puha pizzás csavart stangli, dagasztás, keles

1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Kenyér teljes kiőrlésű
Kenyér teljes kiőrlésű

Először is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk