30 dkg csicseriborsóliszt
1 liter víz
1 pohár olaj
só
bors
Fakanállal keverjük össze csomómentesre a lisztet és a vizet, enyhén sózzuk, majd négy-öt órát pihentetjük.
Az esetlegesen képződött habot eltávolítjuk. A masszát 50 cm széles tepsibe öntjük (a farinata lapos, alig egy centi vastag), amelybe előzőleg beletöltöttók az olajat, és amivel most összekeverjük a masszát. Magas hőfokon, 200-220 ° C- on negyed óráig sütjük.
A farinátát langyosan, feketeborssal megszórva fogyasztjuk.
Ligúriában többféle változata létezik, a tésztába pestót, gombát, hagymát, articsókát keverhetnek a sütőbe helyezés előtt.
A tejhez adjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat tejfölt, és jól összedolgozzuk, dagasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten olvaszd ki körülbelül 50 perc alatt. Lisztezett felületen nyújtsd ki egy-két milliméteresre. Tégy fel forrni egy deci tejszínt, add hozzá a dió...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát a hozzávalókkal,folpakkba csomagolom 1-2 órát hűtőben pihentetem. A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtom és egyszer hajtogatom. Kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtom,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz