menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis croissant


Írta:

Adag: 16 db kifli
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
60 dkg finom liszt
3 dl tej
2-3 dkg élesztő
1 tojás
2 ek cukor
2 kk só
10 dkg vaj (VAJ)
1 cs. vaníliás cukor
♥ MEGKENÉS
15 dkg vaj
8 ek cukor
8 ek holland kakaópor.

Elkészítés:


♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük.

♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland kakaóval jól kikeverjük.

A tésztát kerekre kinyújtjuk, 1/2-1 cm vastag legyen maximum.
Felkenjük az előkészített vajas csokikrémet.
Pizzavágóval 16 részre vágjuk, és feltekerjük a körcikkeket.
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A kifliket nem tojássárgával, hanem felmelegített akácmézzel kenjük meg. Szilikon ecsetet használunk, mert a kenőtollból
nagyon nehéz kimnosni a mézet. Kenés után még 15-20 percet hagyom pihenni a tésztát, csak azután megy a sütőbe.
A sütés légkeveréssel, alsó felső sütéssel 190-200°-on, 10-12 perc alatt történik.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tepsibe 12 fér, a maradékot lefagyaszthatjuk.

Csokis croissant

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cibatta
Cibatta

A tészta hozzávalóit 8-10 percen keresztül dagasztottam. Igen lágy, ragacsos a tészta, de ilyennek kell lennie. Egy műanyag, laposabb, téglalap alakú dobozba tettem, majd letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sajtos, réteges kifli
sajtos, réteges kifli

https://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1828402883855272/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Paszternákos pogácsa
Paszternákos pogácsa

A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk. Nálam egy nagyon jól kezelhető tészta keletkezett, így nem pihentettem. Ha valaki lágyabbnak érezné, akkor tegye 15 percre hűtőszekrénybe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pizzagolyó
Pizzagolyó

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Kelt tésztánkat két cipóra osztjuk. Lisztez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk