menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós rugelach


Írta:

Elk. idő: 140 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
15 dkg finomliszt
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg vaj + 10 dkg a kenéshez
5 dkg cukor
1 tojás
fél dl tej
csipetnyi só
♥ KAKAÓS TÖLTELÉK:
10 dkg kristálycukor
6 dkg étcsokoládé
5 g kakaópor
5 g fahéj

Elkészítés:


A krémsajthoz add hozzá a vajat és a cukrot, és robotgéppel keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, dobd bele a csipetnyi sót, majd alaposan gyúrd össze a tésztát, és válaszd kétfelé. Mindkét felet csomagold folpackba, és tedd be a hűtőbe egy órára. Amíg a tészta dermed, addig készítsd el a kakaós tölteléket. Az étcsokoládét reszeld le, majd a kakaóporral, a fahéjjal és a cukorral keverd össze.
A tésztákat vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújts belőlük 25 centiméter átmérőjű köröket. A vaj maradékát olvaszd meg, és kend át vele a tésztakörök felületét. Szórd rájuk a kakaós tölteléket, majd, mintha tortát vagy pizzát vágnál fel, szeleteld fel őket. A cikkeket csavard fel kifli alakúra, a végeiket alaposan tapaszd oda, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Ezután ismét fél órás hűtős pihentetés következik. Ha megvagy, a felvert tojással kend meg a kifliket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd őket készre. Mivel a rugelach nagyon törékeny, hagyd a kiflikéket a tepsin kihűlni.

Kakaós rugelach

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Spanyol Briós
Spanyol Briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Élesztőmentes diétás zabpelyhes zsemle vagy bagett r
Élesztőmentes diétás zabpelyhes zsemle vagy bagett r

A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Zsemle(Ronika)
Zsemle(Ronika)

Átgyúrtam,és a dagasztó gépbe raktam kb 15 percre Fél órát kelesztettem,majd az kinyomkodtam lassan a levegőt belőle és a széleit aláhajtogattam..A hajtogatás után újra kelesztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi kenyér(Eta féle,finom)
Házi kenyér(Eta féle,finom)

A tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a kov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk