♥ TÉSZTA
15 dkg finomliszt
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg vaj + 10 dkg a kenéshez
5 dkg cukor
1 tojás
fél dl tej
csipetnyi só
♥ KAKAÓS TÖLTELÉK:
10 dkg kristálycukor
6 dkg étcsokoládé
5 g kakaópor
5 g fahéj
A krémsajthoz add hozzá a vajat és a cukrot, és robotgéppel keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, dobd bele a csipetnyi sót, majd alaposan gyúrd össze a tésztát, és válaszd kétfelé. Mindkét felet csomagold folpackba, és tedd be a hűtőbe egy órára. Amíg a tészta dermed, addig készítsd el a kakaós tölteléket. Az étcsokoládét reszeld le, majd a kakaóporral, a fahéjjal és a cukorral keverd össze.
A tésztákat vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújts belőlük 25 centiméter átmérőjű köröket. A vaj maradékát olvaszd meg, és kend át vele a tésztakörök felületét. Szórd rájuk a kakaós tölteléket, majd, mintha tortát vagy pizzát vágnál fel, szeleteld fel őket. A cikkeket csavard fel kifli alakúra, a végeiket alaposan tapaszd oda, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Ezután ismét fél órás hűtős pihentetés következik. Ha megvagy, a felvert tojással kend meg a kifliket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd őket készre. Mivel a rugelach nagyon törékeny, hagyd a kiflikéket a tepsin kihűlni.
Kavarjuk össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük, míg a sütő melegszik (15 perc). Ezután gyúrjuk át a tésztát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA joghurtot és 1,5 dl tejet meglangyosítjuk 1 ek cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet beleszitáljuk egy tálba,elkeverjük a sóval, a maradék cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű