menu

Családireceptkönyv.hu

Pamuk kifle sa dzemom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


SASTOJCI ZA TESTO: 2 jajeta,2 dl ulja,3 dl mleka,1 kašika suvog kvasca,100 gr šećera ,oko 700 gr brašna
SASTOJCI ZA FIL:džem od šljiva
ZA SIRUP:

200 gr šećera

3 dl vode

ZA POSIPANJE KIFLICA:

100 gr kokosa

Elkészítés:


Priprema:

Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane.
Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te zamesite testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kada testo nadođe, podelite na 5 delova.
Razvaljajte svaki deo u krug i isecite na osam trouglova.
Po kašičicu džema stavite na svaki trougao testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
Ostavite kiflice da stanu 15ak minuta i pecite dok blago ne porumene na 200 stepeni.
Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da prokuljča i onda kuvajte još 4-5 minuta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Négymagvas rusztikus bagett
Négymagvas rusztikus bagett

A hozzávalókat összekeverjük, vigyázat ragadós tészta lesz!!! Kezünket megmossuk a dagasztás után és jó alaposan beolajozzuk. Sütőpapírt beszórjuk a napraforgó maggal és ezen tapi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rozscipó
Rozscipó

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam, hagytam duplájára kelni. A tésztát három egyforma darabba vágtam, majd cipókat formáztam belőlük. Sütőzacskóba tettem őket és hideg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás (brokklis) csónak
Medvehagymás (brokklis) csónak

A burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Török perec (simit)
Török perec (simit)

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, félretesszük, míg kissé felfut. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk