SASTOJCI ZA TESTO: 2 jajeta,2 dl ulja,3 dl mleka,1 kašika suvog kvasca,100 gr šećera ,oko 700 gr brašna
SASTOJCI ZA FIL:džem od šljiva
ZA SIRUP:
200 gr šećera
3 dl vode
ZA POSIPANJE KIFLICA:
100 gr kokosa
Priprema:
Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane.
Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te zamesite testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kada testo nadođe, podelite na 5 delova.
Razvaljajte svaki deo u krug i isecite na osam trouglova.
Po kašičicu džema stavite na svaki trougao testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
Ostavite kiflice da stanu 15ak minuta i pecite dok blago ne porumene na 200 stepeni.
Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da prokuljča i onda kuvajte još 4-5 minuta.
A hozzávalókat összekeverjük, vigyázat ragadós tészta lesz!!! Kezünket megmossuk a dagasztás után és jó alaposan beolajozzuk. Sütőpapírt beszórjuk a napraforgó maggal és ezen tapi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam, hagytam duplájára kelni. A tésztát három egyforma darabba vágtam, majd cipókat formáztam belőlük. Sütőzacskóba tettem őket és hideg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, félretesszük, míg kissé felfut. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű