Családireceptkönyv.hu

Pamuk kifle sa dzemom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


SASTOJCI ZA TESTO: 2 jajeta,2 dl ulja,3 dl mleka,1 kašika suvog kvasca,100 gr šećera ,oko 700 gr brašna
SASTOJCI ZA FIL:džem od šljiva
ZA SIRUP:

200 gr šećera

3 dl vode

ZA POSIPANJE KIFLICA:

100 gr kokosa

Elkészítés:


Priprema:

Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane.
Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te zamesite testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kada testo nadođe, podelite na 5 delova.
Razvaljajte svaki deo u krug i isecite na osam trouglova.
Po kašičicu džema stavite na svaki trougao testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
Ostavite kiflice da stanu 15ak minuta i pecite dok blago ne porumene na 200 stepeni.
Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da prokuljča i onda kuvajte još 4-5 minuta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Orosz feketekenyér
Orosz feketekenyér

Az összes hozzávalót bekészítettem egy tálba. Kb. 12-15 perc alatt szépen összeáll a tészta, amit áttettem egy kiolajozott kelesztőtálba. Egy órán át hagytam kelni. Ezután enyhén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pita
Pita

A hozzávalókat összeöntöttem egy nagy edénybe. A liszt tetejére öntöttem a langyos vizet és abba morzsoltam bele az élesztőt. Külön nem futottam meg, nem is vártam semmit csak elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE
TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE

A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Pizzás kifli
Pizzás kifli

1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk