menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér minden mentes 2.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 500 ml langyos víz
- 20 gr útifűmaghéj
- 1 púpos tk só
- csipet cukor
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 5 gr lenmagpehely
- 200 gr hajdinaliszt
- 100 gr rizsliszt
- 50 gr kölesliszt
- 2 ek kókuszolaj

Elkészítés:


Az 500 ml langyos vizet egy mérőpohárral kimértem és beletettem a 20 gr útifüvet. Kanállal összekevertem és hagytam állni 5 percig. Ez idő alatt az útifű szépen magába szívja a folyadékot és megdagad, ezáltal egy kocsonyás, sűrű massza lesz a vízből, nem kell megijedni tőle, bár nem túl szép látvány :) de igen nagy szerepe van a kenyér rugalmasságát illetően. Amíg dagadt a vízben az útifű, addig egy tálba mértem a többi alapanyagot, először a liszteket, a lenmagpelyhet, az élesztőt, sót, cukrot és az egészet egy kanállal összekevertem..
Kézi robotgép dagasztó spiráljával állítottam össze a tésztát. Amikor a szárazanyag már felvette az összes folyadékot, hozzáadtam a két evőkanál kókuszolajat is és tovább dagasztottam. (ez kb. egy 6-8 perces folyamat). A dagasztás befejeztével egy szögletes formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel. A kidagasztott tésztát olajos kézzel kivettem a tálból és a formába tettem, tenyeremmel, ujjaimmal ellapítottam..50 fokos sütőben csukott sütőajtónál 10 percet!!! kelesztettem, majd 200 fokra állítottam a sütőt és 40 perc alatt készre sütöttem. Nem használtam légkeverést és vizet sem tettem a sütő aljába.Mikor már nem volt forró a sütőforma, akkor kivettem a kenyeret és rácsra tettem. Ami a

Trükkök, tippek, praktikák:


legfontosabb, hogy nem szabad forrón szeletelni, de még melegen sem! Mindenképp meg kell várni amíg kihűl!

Kenyér minden mentes 2.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyás lángos fokhagymával, tejföllel, sajttal
Burgonyás lángos fokhagymával, tejföllel, sajttal

A burgonyákat apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, majd a vizébe összetöröm.Majd ha ki hült a liszthez adom, beleteszem a zsírt, sót, élesztőt és jól összedolgozom, ha kemény le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos leveles sütemény - avagy sajtos rúd
Sajtos leveles sütemény - avagy sajtos rúd

Elkészítés: 1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmagos párnácskák
Tökmagos párnácskák

Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Tálba tesszük a liszteket, a sót, és a közepébe öntjük az élesztőt. Hozzáadva a tojást és a vajat dagasztani kezdjük. Közben annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Brigi
Kenyér
Kenyér

1. Először a vizet összekevertem a mézzel és az élesztővel, majd egyszerűen beleöntöttem az összes többi hozzávalót és fakanállal egy perc alatt összekevertem. 2. Egy hosszúkás ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk