Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (500g), 15 dkg trappista sajt, 15 dkg gépsonka
A kenéshez:
1 db tojás
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8x8 cm-es négyzetekre felvágjuk, mindegyik négyzetre...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztő felfuttatásához meglangyosítjuk a tejet (ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk fel!), belemorzsoljuk az élesztőt és a kristálycukrot. Elkeverjük, majd félretesszük 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű