100 g Szafi Free lángos lisztkeverék
1,5 g Szafi Fitt himalaya só
10 g almaecet
70 g langyos víz
+ 6 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
+1 g kókuszolaj a sütéshez
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 2 db egyenlő részre, és nyújtsunk mindkettőből 21 cm átmérőjű körlapot.
Közepes hőfokon melegítsünk fel egy a lapok szélességének megfelelő serpenyőt.
Kenjük ki az olajjal, rakjuk bele az egyik lapot és oldalanként 3 percig süssük őket.
Alacsony hőfokon süssük nehogy megégjen.
TORTILLA LAP TÁPÉRTÉKE (töltelék nélkül):
Tápértékei darabonként:
Energia: 178,9 kcal
Fehérje: 4,8 g
Zsír: 1,2 g
Szénhidrát: 33,6 g
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 250 kcal
Fehérje: 6,7 g
Zsír: 1,6 g
Szénhidrát: 47 g
x
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe vagy egy edénybe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval és a cukorral, csak dagasztás közben. Dagasszuk hosszan,...
Elkészítési idő: 155 perc Nehézség: KözepesA hozzávalók előkészítése után, kimérem a magokat, majd száraz serpenyőben hozzáadott víz, folyadék nélkül, közepes hőmérsékleten addig pirítom őket, míg a lenmag úgy nem ugrál, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdagaszt, 1 óra pihi, 8 fele oszt ,kel duplára 200 fok, gőz, sütőzacskó 20 - 30 perc ha kicsi a zacskó elvágni, alája és föléje is tenni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű