menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 350 ml meleg víz, de nem forró!
30 g bio vaj
500 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
kb. 1 evőkanál cukor/méz
kb. 1 teáskanál só
2 teáskanál kenyér fűszerkeverék
1,5 teáskanál szárított élesztő

Elkészítés:


Beleöntjük a vizet, hozzátesszük a kimért bio vajat.
Fontos: mindig alulra tesszük a folyékony hozzávalókat, majd a száraz adalékokat, és végül az élesztőt!
Rászitáljuk a lisztet. Itt az ideje, hogy eláruljam: igen, bele kell szitálni, nem elég szórni. A szitálás során nemcsak a szennyeződéseket tudjuk szétválasztani a liszttől, hanem szitálás közben levegőt keverünk a lisztbe, amitől a kenyér lazább és magasabb lesz.
A közepébe, egy kis mélyedésbe beletöltjük az élesztőt, a sarkaiba pedig a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket.
Majd elindítjuk a teljes kiőrlésű programot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
 Teljes kiőrlésű zürichi kenyér
Teljes kiőrlésű zürichi kenyér

~Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérem, dagasztóprogramot indítok, sima, fényes tésztát dagasztok. ~ 45 percig kelesztem fedeles tálban, majd kicsit átnyomkodom, formázom, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Puha tejes kifli
Puha tejes kifli

1 óra kelesztés. formázás, sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér napraforgó kalács
Kenyér napraforgó kalács

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítjük és a 20 perces dagasztás programmal összeállítjuk. Kikapcsoljuk a gépet (vagy áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba) és 30-35...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Orosz feketekenyér
Orosz feketekenyér

Az összes hozzávalót bekészítettem egy tálba. Kb. 12-15 perc alatt szépen összeáll a tészta, amit áttettem egy kiolajozott kelesztőtálba. Egy órán át hagytam kelni. Ezután enyhén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk