Családireceptkönyv.hu

Puha belsejű kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g szezámpehely

75 g tápiókakeményítő

50 g mandulaliszt

50 g zöldbanánliszt

20 g tojásfehérjepor

20 g nocarb rostmix

10 g bambuszrost

2 csapott tk. himalája só

2 csapott tk. paleo sütőpor



4 egész tojás

30 g útifűmaghéj

3 dl szűrt víz

2 ek. olvasztott kókuszzsír

2 ek. almaecet

Elkészítés:


A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra.

Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja.

Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely kivételével

az összes többit összekeverjük.

Felverjük a tojásokat,

hozzáadjuk az útifűmaghéjas vizet, egyenletesre keverjük,

majd a kószuzsolajat és almaecetet is hozzákeverjük.

Utána mehet bele a szezámpehely, majd a

többi lisztet szitán keresztül adjuk a masszához.

Utána vizes kézzel formázzuk

és szilikonos sütőpapíros tepsibe helyezzük.

Ott tetszés szerint bevágjuk,

s magokkal szórjuk meg.



Sütés:

225 fokos légkeveréses sütőben 30 perc,

majd 200 fokon alsó-felső sütéssel 15 perc,

végül rácsra téve még 15 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukros briós
Cukros briós

A langyos tejet sóval, pici cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és 10 percig dagasztjuk. 1 órát kelesztjük meleg he...

Elkészítési idő: 20+60+30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal! Dupla adagot készítettem, mivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Fehér kenyér
Fehér kenyér

Összedolgozni jól keleszteni és sütni 60 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
372. Zsemle nedves serpenyőben
372. Zsemle nedves serpenyőben

Az összes hozzávalót összekeverjük és a tésztát összegyúrjuk. Hagyjuk kelni 1 órát. A tésztát 16 részre osztjuk. Golyókat formázunk. Hagyjuk kelni 30 percig. A süteményeket kinyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk