75 g szezámpehely
75 g tápiókakeményítő
50 g mandulaliszt
50 g zöldbanánliszt
20 g tojásfehérjepor
20 g nocarb rostmix
10 g bambuszrost
2 csapott tk. himalája só
2 csapott tk. paleo sütőpor
4 egész tojás
30 g útifűmaghéj
3 dl szűrt víz
2 ek. olvasztott kókuszzsír
2 ek. almaecet
A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra.
Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja.
Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely kivételével
az összes többit összekeverjük.
Felverjük a tojásokat,
hozzáadjuk az útifűmaghéjas vizet, egyenletesre keverjük,
majd a kószuzsolajat és almaecetet is hozzákeverjük.
Utána mehet bele a szezámpehely, majd a
többi lisztet szitán keresztül adjuk a masszához.
Utána vizes kézzel formázzuk
és szilikonos sütőpapíros tepsibe helyezzük.
Ott tetszés szerint bevágjuk,
s magokkal szórjuk meg.
Sütés:
225 fokos légkeveréses sütőben 30 perc,
majd 200 fokon alsó-felső sütéssel 15 perc,
végül rácsra téve még 15 perc.
http://paleopekseg.blogspot.hu/2016/01/puha-belseju-kenyer.html
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és jól eldolgozzuk, majd fél órára letakarva a hűtőbe tesszük.Utána sütőpapíros t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA fél liter langyos vizet elkeverjük a cukorral és az étolajjal, majd egy dagasztó tálban felfuttatjuk benne az élesztőt (kb. 5-10 perc). A robotgép dagasztó fejét használva elkez...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű