70 dkg liszt,
1,5 tasak szárított élesztő,
3 mokkás kanál só,
1 főtt krumpli (hidegen),
kb 4 dl langyos víz.
Simára dagasztani, meleg helyen keleszteni duplájára. Én a sütőben kelesztem 30 fokon, egy fóliával vagy fedővel kell letakarni, hogy ne száradjon ki a teteje. Ha megkelt jól átgyúrom és újra kelesztem. Jól átgyúrom, 4 részre osztom, megformázom sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztem amíg a sütőt felfűtöm 230 fokra. 25 perc alsó sín.. Sütőbe helyezés előtt bevagdalom és megspriccelem vízzel. Ha eléri a megfelelő színt alul, felül, kiveszem, bespriccelem vízzel és rácson kihűtöm.
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KözepesA cukrot a vízzel keverd el egy tálban addig, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután szórd bele az élesztőt, de azt már nem kell keverni, csak hagyni, hogy felhabosodjon. Ez kb tíz p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárháját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is. A tésztát ezután összegyúrjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. a sót, az olvasztott vajat a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet összekeverjük, kidagasztjuk. (lehet kell pótolni a lisztet) két gombócot...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű