70 dkg liszt,
1,5 tasak szárított élesztő,
3 mokkás kanál só,
1 főtt krumpli (hidegen),
kb 4 dl langyos víz.
Simára dagasztani, meleg helyen keleszteni duplájára. Én a sütőben kelesztem 30 fokon, egy fóliával vagy fedővel kell letakarni, hogy ne száradjon ki a teteje. Ha megkelt jól átgyúrom és újra kelesztem. Jól átgyúrom, 4 részre osztom, megformázom sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztem amíg a sütőt felfűtöm 230 fokra. 25 perc alsó sín.. Sütőbe helyezés előtt bevagdalom és megspriccelem vízzel. Ha eléri a megfelelő színt alul, felül, kiveszem, bespriccelem vízzel és rácson kihűtöm.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tésztát összegúrjuk majd kinyújtjuk vékonyra, Érdemes tényleg vékonyra nyújtani, hogy ne legyen vastag a kész csigában a tészta, inkább a töltelék domináljon. Megkenjü...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, addig amíg csomómentes nem lesz. Egy sűrű palacsintaszerű tésztát fogunk így kapni. Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy pár csepp...
Elkészítési idő: