Előtészta:
200g kovász
400 g víz
20 g tejsavópor
15 g búzasikér
10 g burgonyapehely
10 g bambuszrost
200 g BL 80 Gyermelyi kenyérliszt
További hozzávalók:
400 g BL 80 Gyermelyi kenyérliszt
12 g só
Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába beleraktam és a turmixgép keverőszárával simára kevertem.
5 óra 30 percet kelt.
Ekkor hozzáadtam a 400 g lisztet. A géppel 10 percig dagasztottam a tésztát, de a sót csak az utólsó 3 percben adtam hozzá.
Enyhén olajozott kelesztőtálba átettem a tésztát és lefedve 50 percig pihentettem. Majd olajos kézzel meghajtogattam a tésztát.
Ezután 45 percig pihent, és újra hajtogattam.
Hajtogatás után 40 perccel formáztam. A formázást 20 perc múlva megismételtem.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt edénybe, hűtőbe tettem éjszakára kelni. 10 óra 30 percig kelt.
Reggel még 70 percet kelt asztalon. A sütőt az öntöttvas edénnyel együtt előmelegítettem 20 percig.
Gázsütőben sült 7-es gázon fedővel 30 percet
5-ös gázon fedő nélkül 30 percet
116 dkg lett
Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos vízben felfuttatjuk pár perc alatt. A liszteket elvegyítjük egy nagy tálban a sikérrel és a sóval, egy mélyedést simítunk a közepébe, és beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 C-ra kapcsoljuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefírt és a vizet. Kézzel összedolgozzuk - nem kell dagasztani!!!! A lénye...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszedagasztom a tészta hozzávalóit és duplájára kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát kinyújtom téglalap alakúra. Olvasztott vajjal jól lekenem, majd rákanalazom a cukros kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű