menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér minden mentes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



500 ml langyos víz
- 20 g útifűmaghéj
- 4 g Dr. Oetker instant porélesztő
- 150 g Naturbit barna rizsliszt
- 150 g Bauck Hof bio és GM zabpehely kávédarálón lisztté darálva
- 50 g Naturbit hajdinaliszt
- 2 ek Naturbit szezámpehely -> mag kávédarálón pelyhesítve
- 2 ek Naturbit lenmagpehely -> mag kávédarálón pelyhesítve
- 2 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
- 1 púpos teáskanálnyi só

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet.
Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 percet pihentettem meleg helyen, majd még egyszer átgyúrtam.
Ezután olajos kézzel formáztam, kiolajozott, enyhén lisztezett formába tettem a sűrű masszát és bevagdostam egy éles, olajos késsel.
Meg szoktam szórni a tetejét magokkal, most nem volt hozzá kedvem!
20 percig kelesztettem gázsütő 2-3as fokozatán enyhén nyitott (kitámasztott) sütőajtónál, majd a 20perc után 5ös fokozatra állítottam (180 fok) és kb 45 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon fontos, hogy meg kell várni, amíg a kenyér teljesen kihűl, csak ezután vágjuk fel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet a pelyheket, liszteket helyettesíteni, odafigyelve az arányokra, egyebekre.

Kenyér minden mentes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szénhidrátszegény, gluténmentes Ferdinánd tekercs
Szénhidrátszegény, gluténmentes Ferdinánd tekercs

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyér 3 (gm maglisztes)
Kenyér 3 (gm maglisztes)

Az 500 ml langyos vizet egy mérőpohárral kimértem és beletettem a 20 gr útifüvet. Kanállal összekevertem és hagytam állni 5 percig. Ez idő alatt az útifű szépen magába szívja a fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos zsemle
Joghurtos zsemle

A liszteket, élesztőt, sót elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meleg helyen kb. 50 percig pihentetjük. Tetszőleges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szezámmagos-olivás kifli (Limara receptje)
Szezámmagos-olivás kifli (Limara receptje)

Az olajbogyót lecsepegtettem és finomra vágtam. A tejet, vizet és egy tojást egy bögrében mértem, belemorzsoltam az élesztőt és alaposan elkevertem. A hideg vajat fél centis csí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk