Családireceptkönyv.hu

Formakenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept:200ml víz,2 evőkanál olaj,és 200g liszt,egy instant élesztő(DR oetker) ebből kovászt készítettem.Hagytam felfutni,én meleg helyre tettem.kb fél óra múlva jó volt.Majd egy tálba 600g lisztet tettem közepébe a mélyedésbe az egész kovászt,250ml víz,még 2 evőkanál olaj,egy marék burgonya pehely (elhagyható:De tovább marad puha,friss)1 evőkanál sikér (ez is elhagyható:Rugalmasságát,és a szebb kelését éri el) 20g só ,ezt kézzel kidagasztottam a konyha pulton.

Elkészítés:


Egy műanyag tállal lefedtem.Fél órát hagytam kelni.majd ketté szedtem a tésztát. Bagetthet hasonlóan megformáztam,és a formába tettem.Megspricceltem vízzel a szebb kelés miatt,és egy hatalmas zacskóba( nem sütő zacskó,nem ebben sül,csak kelesztésre teszem bele) tettem formával együtt kelni meleg helyen.Mikor duplájára nőt,megspicceltem újra őket az egyikre szezámmagot tettem,azt a mag után újra megspicceltem.Így a mag rajta marad. Bevagdostam,és hagytam még egy 5 percig kelni.220 fokos előmelegített sütőbe dugtam.Arany barnára sütöttem.Kivéve rácson hagytam meghűlni. Jó étvágyat!

Formakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Pizza
Pizza

. a hozzávalókat kimérjük egy tálban. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni. Apránként adagolva a langyos vizet rugalmas tésztát dagasztunk. Ha összeállt, fél órára pihenni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lisztmentes magvas zsömle
Lisztmentes magvas zsömle

A hozzávalókat elkeverjük és hagyjuk kb 10 percig pihenni míg az útifű megszívja magát, majd 6 kis gombócot formálunk belőle vizes kézzel, és 45 percig sütjük 180 fokon :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Élesztőmentes zsemle
Élesztőmentes zsemle

1. A liszteket keverjük el egymással, a sóval, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a kefírt, pár perc alatt robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze a tésztát. Dagasztani nem kell, akk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk