45 dkg finomliszt
7,5 dkg burgonya főzve, áttörve(nyersen mérjük)
2,5 dl víz
4 teáskanál olaj
2-2 tk. cukor, só, kömény és szárított élesztő
A hozzávalókat a szokásos sorrendben beletesszük a kenyérsütőbe, és normál kenyér programon megsütjük.
- Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom, - Lisztet és a margarint összemorzsolom, - a tojást felverem - hagyományos habverővel - és langyos vízhez öntöm és a sót is ide...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, áttörjük, és hozzáadjuk kb. 1,5 dl vizet, amibe a krumplit főztük. A tejet is beleöntjük. liszteket kimérjük elkeverjük benne a sót és a sikért. A kenyérsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, a közepébe ütjük az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy tálban. Locsoljunk hozzá az olívaolajból, majd adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Gyúrjuk össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű