Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kosárkába kelt tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 1 tk rumesszencia

Hozzávalók a töltelékhez:

- 10 dkg darált dió
- 4 ek mogyorókrém
- 3 ek tejszín

+ Lekenni: - 1 tojássárga + 1 ek tej

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot.
Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd hagyjuk, hogy duplájára keljen a tészta.

Ha nincs kenyérsütő gépünk, és kézzel dagasztjuk be a tésztát, akkor 1 dl langyos tejbe elkavarunk 1 tk cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és langyos helyre tesszük.
A lisztet dagasztó tálba szórjuk, közepében kis fészket formálunk, beleütjük a tojássárgákat és egy kicsit elkavarjuk a körülötte levő liszttel. Ráöntjük a felfutott élesztőt majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tészta, a tölteléknek valót elkészítjük, amihez a mogyorókrémet elkavarjuk a darált dióval. Nekem túl sűrűnek tűnt, és ezért tettem bele még 3 ek tejszínt.

Ezután a tésztát a dolgozófelületre borítjuk (nem szükséges, hogy lisztezett legyen, mert nem ragad a tészta), enyhén átgyúrjuk, majd 16 egyenlő részre osztjuk. Nekem mindegyik darab 62 grammos volt.

Ha megvagyunk a tészta feldarabolásával, akkor mindegyik darabot ellapítjuk az ujjainkkal, majd a közepébe teszünk 1-1 teáskanálnyi diós tölteléket. Becsomagoljuk és gombóccá formáljuk. http://abroszra-valo.blogspot.hu/2013/02/dan-brios-dios-mogyorokremmel-toltve.html

Kosárkába kelt tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Csokis korongok
Csokis korongok

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A Ligát kicsit mego...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vendégváró sós kifli
vendégváró sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle
Zsemle

1. Dagasztás után egyenlő részre vágtam, megformáztam, majd kelesztettem. 2. Vízzel lekentem és meleg sütőbe téve kb. 30 percig sütöttem. 3. Tetejét különböző magokkal szór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A kézmeleg vízbe keverjük az élesztőt és a cukrot is, majd várunk pár percet, hogy felfusson. A lisztet keverőtálba öntjük, beleteszünk egy tojást, az olajat, a sót, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk