350 g liszt
75 g tejföl
100 ml tej
0.5 mokkáskanál só
2 evőkanál cukor
1 db tojás
25 g friss élesztő
A rétegezéshez:
50 g olvasztott vaj
A kenéshez:
1 db tojás
Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva:
Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Amikor a tészta megkelt, gyúrólapra borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. ( kb 8 dkg-os darabok lesznek )
Pár perc pihentetés után egyenként kb 15 cm átmérőjű kör alakú lappokká nyújtjuk a cipókat. Nem baj, ha nem szabályos,
szépen lehet formára igazítani őket. Minden egyes lapot olvasztott vajjal kenünk meg. Amikor egymásra pakoljuk a 8 réteget
érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a vaj megdermedjen, mert úgy könnyebb formázni.
Aztán az egészet nagy körré nyújtjuk 1 ujjnyi vastagra, és felvágjuk 8 egyenlő cikkre.
Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk (várunk, amíg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab nem képződik). A lisztet és a zabkorpát összekeverjük. Hozzáadjuk a krump...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttp://lifeadvice.blog.hu/2015/11/09/hazi_kifli_464
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, beletesszük a fehérjét. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belerakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű