menu

Családireceptkönyv.hu

326. Khachapuri acharuli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 gr liszt
300 ml langyos viz
50 ml tej
1-2 ek olaj
1 kk porélesztő, vagy 25 gr friss
1 kk cukor
kenés:1 tojás

töltelékhez :
300 gr sajt reszelve
200 gr feta sajt .
1-1 ek tejföl /elhagyható
4 tojás

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a keverőtálba tesszük,és jól kidolgozzuk. Pizzatésztánál puhább állagú tésztát kapunk, selymeset. Kb fél óra után átdagasztjuk , majd duplájára kelesztjük. Ebből az adagból 6 - 8 db khachapuri lesz.
Minden db. tésztát kerekre formálunk és letakarva 15 percig pihentetjük. Majd kerekre nyújtjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk annál finomabb lesz. Megkenjük nagyon vékonyan tejföllel (elhagyható/,megszórjuk a lereszelt sajttal és a szétmorzsolt fetával. Feltekerjük az egyik oldalát mintha palacsintát tekernénk,a tészta feléig. . Mikor mindkét oldalról felsodortuk,összefogjuk a végeit és megtekerjük. A tésztát középen szétnyitjuk,így egy olyasmit kapunk mint egy kis csónak. Megkenjük tojással és 180 fokon légkeveréssel halvány sárgára sütjük. Kivesszük a sütőből,és minden csónak közepébe beleütünk egy tojást. Visszatoljuk a sütőbe , addig sütjük míg a tojás fehérje is megszilárdul. Mikor kivesszük a sütőből egy nagyon vékonyka szelet vajat teszünk a tetejére.A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani,annak ellenére, hogy a szélei fel vannak sodorva és meg van töltve nagyon szépen átsül ,Majdnem duplájára dagad sütés közben.



326. Khachapuri acharuli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjas csiga paleo
Fahéjas csiga paleo

A kókuszzsírt, a vízzel, a sóval, a mézzel összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tápiókalisztet. Hagyjuk állni 3-4 percet majd a kókuszlisztet és a tojást is belekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ír paraszt kenyér
Ír paraszt kenyér

Az alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
285. Kenyér,zsemle,kifli
285. Kenyér,zsemle,kifli

Bedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Puha zsíros kifli
Puha zsíros kifli

A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk