500 gr liszt
300 ml langyos viz
50 ml tej
1-2 ek olaj
1 kk porélesztő, vagy 25 gr friss
1 kk cukor
kenés:1 tojás
töltelékhez :
300 gr sajt reszelve
200 gr feta sajt .
1-1 ek tejföl /elhagyható
4 tojás
A tészta hozzávalóit a keverőtálba tesszük,és jól kidolgozzuk. Pizzatésztánál puhább állagú tésztát kapunk, selymeset. Kb fél óra után átdagasztjuk , majd duplájára kelesztjük. Ebből az adagból 6 - 8 db khachapuri lesz.
Minden db. tésztát kerekre formálunk és letakarva 15 percig pihentetjük. Majd kerekre nyújtjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk annál finomabb lesz. Megkenjük nagyon vékonyan tejföllel (elhagyható/,megszórjuk a lereszelt sajttal és a szétmorzsolt fetával. Feltekerjük az egyik oldalát mintha palacsintát tekernénk,a tészta feléig. . Mikor mindkét oldalról felsodortuk,összefogjuk a végeit és megtekerjük. A tésztát középen szétnyitjuk,így egy olyasmit kapunk mint egy kis csónak. Megkenjük tojással és 180 fokon légkeveréssel halvány sárgára sütjük. Kivesszük a sütőből,és minden csónak közepébe beleütünk egy tojást. Visszatoljuk a sütőbe , addig sütjük míg a tojás fehérje is megszilárdul. Mikor kivesszük a sütőből egy nagyon vékonyka szelet vajat teszünk a tetejére.A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani,annak ellenére, hogy a szélei fel vannak sodorva és meg van töltve nagyon szépen átsül ,Majdnem duplájára dagad sütés közben.
Az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztó tálba mérem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket. A margarin szoba hőmérsékletű kell, hogy legyen. Kb 20 perc alatt, ruganyos, az edény falától szépen elvál...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 tojás a kenéshez Elkészítése: 1. Egy fél bögre tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk vele az élesztőt. 2. Egy nagyobb tálba belemérjük a lisztet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű