500 gr liszt
300 ml langyos viz
50 ml tej
1-2 ek olaj
1 kk porélesztő, vagy 25 gr friss
1 kk cukor
kenés:1 tojás
töltelékhez :
300 gr sajt reszelve
200 gr feta sajt .
1-1 ek tejföl /elhagyható
4 tojás
A tészta hozzávalóit a keverőtálba tesszük,és jól kidolgozzuk. Pizzatésztánál puhább állagú tésztát kapunk, selymeset. Kb fél óra után átdagasztjuk , majd duplájára kelesztjük. Ebből az adagból 6 - 8 db khachapuri lesz.
Minden db. tésztát kerekre formálunk és letakarva 15 percig pihentetjük. Majd kerekre nyújtjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk annál finomabb lesz. Megkenjük nagyon vékonyan tejföllel (elhagyható/,megszórjuk a lereszelt sajttal és a szétmorzsolt fetával. Feltekerjük az egyik oldalát mintha palacsintát tekernénk,a tészta feléig. . Mikor mindkét oldalról felsodortuk,összefogjuk a végeit és megtekerjük. A tésztát középen szétnyitjuk,így egy olyasmit kapunk mint egy kis csónak. Megkenjük tojással és 180 fokon légkeveréssel halvány sárgára sütjük. Kivesszük a sütőből,és minden csónak közepébe beleütünk egy tojást. Visszatoljuk a sütőbe , addig sütjük míg a tojás fehérje is megszilárdul. Mikor kivesszük a sütőből egy nagyon vékonyka szelet vajat teszünk a tetejére.A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani,annak ellenére, hogy a szélei fel vannak sodorva és meg van töltve nagyon szépen átsül ,Majdnem duplájára dagad sütés közben.
Ezeket lazán összedolgozom,cipot formázok belőle, majd meglapítom a közepére rakom a paradicsomot, kissé belenyomkodom majd a széleit ráhajtogatom, megfordítom sütőlapra helyezem,...
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pihentetjük 15-30 percet. 2. A tésztát kb 2cm vastagságúra nyújtjuk majd a két szemközti oldalát egymásra hajtjuk. Letakarjuk egy konyharuháva...
Elkészítési idő: 2 óra1,5 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt. A liszttel, a tejföllel, a sóval, az olajjal és az élesztős vízzel tésztát dagasztunk. Ha túl keménynek érezzük, m...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....
Elkészítési idő: 30+30+80 kelesz