70 dkg liszt,
4 dl víz,
4 dkg élesztő,
egy kávéskanál só,
cukor,
4 evőkanál olaj,
egy marék darabos dió,
egy kis fej lila hagyma,
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kézzel és három vágást teszek rá. Itt már formájára kel.
A végső lépés a sütés közepes hőfokon egy óra alatt kész.
Áztasd be a pataki tálat, és hideg sütőbe tedd be.
Érdemes este bekeverni a tésztát, mert kb. 12 óra kelésre lesz szüksége. Keverjük el a liszteket, keverjük hozzá a sót és a szárított élesztőt. Öntsük hozzá a vizet, keverjük el a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt a kenyérsütő üstjébe mérem, kicsit elkeverem, majd a többi hozzávalót is hozzáteszem. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű