70 dkg liszt,
4 dl víz,
4 dkg élesztő,
egy kávéskanál só,
cukor,
4 evőkanál olaj,
egy marék darabos dió,
egy kis fej lila hagyma,
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kézzel és három vágást teszek rá. Itt már formájára kel.
A végső lépés a sütés közepes hőfokon egy óra alatt kész.
Áztasd be a pataki tálat, és hideg sütőbe tedd be.
~töltelékhez: egy kisebb üveg kimagozott meggykompót ~tetejére: 1 tasak vaníliás cukor, porcukor Elkészítés: A tésztához jól összedolgozzuk az alapanyagokat és egy órát pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat és a tojást, olajat, cukrot külön keverjük össze, majd az egészet keverjük össze, és adjuk hozzá a köménymagot. Kizsírozott sütőben süssük meg kb. 200 fokon.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA liszteket összeszitálom. 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. Majd mehet a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom, majd géppel kidagasztom, ez kb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű