menu

Családireceptkönyv.hu

642. Császár zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g liszt
7 g porélesztő
1,5 teáskanál só
100 ml joghurt
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
300 ml langyos víz

szór: szezámmag

Elkészítés:


Dagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag
200 fok 15 -20 perc

642. Császár zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa ch minusz
Sajtos pogácsa ch minusz

Dagasztás után bő 30 percig kelt a tészta. Nagyujjnyi vastagságra nyújtottam és éles késsel bekockáztam a tetejét. Kb 4cmes szaggatóval szaggattam ki. Megkentem egy felvert tojáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PANCSOS PEREC, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI
PANCSOS PEREC, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI

1 A tejet elkeverjük a tojással és a tejföllel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percet kevertetjük a dagasztó géppel lassú járaton. 2 Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a...

Elkészítési idő: 165 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Virslis táskák
Virslis táskák

A hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát. Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk A tetejét megkenjük tojással és sajtot resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk