Családireceptkönyv.hu

642. Császár zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g liszt
7 g porélesztő
1,5 teáskanál só
100 ml joghurt
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
300 ml langyos víz

szór: szezámmag

Elkészítés:


Dagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag
200 fok 15 -20 perc

642. Császár zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tatu kiflik kolbásszal és sajttal
Tatu kiflik kolbásszal és sajttal

Ha nem használok öreg tésztát, akkor az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Vajas kifli (Limara Péksége)
Vajas kifli (Limara Péksége)

Kenyérsütőgép üstjébe teszünk a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adjuk hozzá a puha vajat kis adagokban. Mikor szép hólyagosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kifli
Kifli

Az élesztőt felfújtatjuk egy kis tejbe a kanal cukorral, majd az összes fenti anyagot,összedolgozzuk,puha tésztát kapunk, amit hagyunk kelni, duplájára. Mikor megkelt, kiboritjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

A hozzávalókat összekeverjük majd meleg helyen 50 percet kelesztjük.Ezután szilikonos formába tesszük és további 30 percet kelesztjük .A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk