Családireceptkönyv.hu

642. Császár zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g liszt
7 g porélesztő
1,5 teáskanál só
100 ml joghurt
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
300 ml langyos víz

szór: szezámmag

Elkészítés:


Dagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag
200 fok 15 -20 perc

642. Császár zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kifli kelesztés nélkül
kifli kelesztés nélkül

1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás kifli liszt nélkül recept
Mandulás kifli liszt nélkül recept

Elsőként előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd összekeverjük a tojást, az eritritet, a sót és a puha vajat. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és mandula-, illetve v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött háromszögek
Töltött háromszögek

Az élesztőt felfuttatom a tejjel, összedolgozom az anyagokat /géppel/, és duplájára kelesztem. Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Tojás nem kell bele. Kinyújtom, megkenem tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Vajas kifli
Vajas kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk