600 g liszt
7 g porélesztő
1,5 teáskanál só
100 ml joghurt
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
300 ml langyos víz
szór: szezámmag
Dagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag
200 fok 15 -20 perc
Ha nem használok öreg tésztát, akkor az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKenyérsütőgép üstjébe teszünk a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adjuk hozzá a puha vajat kis adagokban. Mikor szép hólyagosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfújtatjuk egy kis tejbe a kanal cukorral, majd az összes fenti anyagot,összedolgozzuk,puha tésztát kapunk, amit hagyunk kelni, duplájára. Mikor megkelt, kiboritjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük majd meleg helyen 50 percet kelesztjük.Ezután szilikonos formába tesszük és további 30 percet kelesztjük .A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű