600 g liszt
7 g porélesztő
1,5 teáskanál só
100 ml joghurt
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
300 ml langyos víz
szór: szezámmag
Dagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag
200 fok 15 -20 perc
1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElsőként előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd összekeverjük a tojást, az eritritet, a sót és a puha vajat. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és mandula-, illetve v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a tejjel, összedolgozom az anyagokat /géppel/, és duplájára kelesztem. Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Tojás nem kell bele. Kinyújtom, megkenem tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű