Családireceptkönyv.hu

Szafi Free Kornspitz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (3 darabhoz):
100 g Szafi Free ropogós kenyér lisztkeverék
25 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
10 g Szafi Fitt lenmagpehely
1 g Szafi Fitt himalaya só
1 g Szafi Fitt szódabikarbóna
0,5 g Szafi Fitt őrölt kömény (csipetnyi)
0,5 g Szafi Fitt őrölt koriander mag
20 g frissen facsart citromlé
180 g langyos víz
1 tk. magkeverék a szóráshoz (6 g)
1 g EZ Coat olajspray a kenéshez

Elkészítés:


Keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük öt percig.

Gyúrjuk át a tésztát kevés kenyér lisztkeveréken és osszuk 3 egyenlő részre.
Sodorjunk mindegyikből 19 cm hosszú rudat, vágjuk be 3-4 helyen.
Kenjük le, vagy fújjuk le olajjal, szórjuk meg a magkeverékkel és rakjuk sütőpapírral borított tepsire.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 40 percig, majd 200 fokon további 10 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 167, 2 kcal
Fehére: 4,5 g
Zsír: 2,6 g
Szénhidrát: 27,9 g

Szafi Free Kornspitz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi magvas kenyér
Erdélyi magvas kenyér

A liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát.Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Első Cukkinis bagettem  újragondolva
Első Cukkinis bagettem újragondolva

.Elkészítés: A sütőt 180 fokra bemelegítettem. Habbá vertem a tojások fehérjét. Óvatosan hozzákevertem a sárgáját, aztán a többi hozzávalót. Szögletes formákba öntöttem. Tetej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő: 2ó 10 p
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk