menu

Családireceptkönyv.hu

2,5 perces mikrós zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál kókuszliszt / zabpehelyliszt/ lenmagliszt/zöldbanánliszt (mindegyikkel működött)

1 evőkanál útifűmaghéj (természetes állagjavító, jótékony rost az emésztésnek, ITT kapható)

1 kávéskanál sütőpor

1 tojás

2,5 evőkanál víz

1 csipet himalája só (EZT használtam)

pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez (EZT az adalékanyagmenteset használom)

üveg kompótostálka vagy szufléforma a "sütéshez"

Elkészítés:


Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük.

A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban készre "sütjük". Nálam maximumon, 750 Watton "sült".

Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept alapanyagai beszerezhetők: kókuszliszt ITT, lenmagliszt ITT, zabpehelyliszt ITT, zöldbanánliszt ITT.

2,5 perces mikrós zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fagyasztható péksütemény
Fagyasztható péksütemény

1 dl langyos vízben a cukrot elkeverjük, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Az élesztőt hagyjuk dolgozni, minimum negyed órát. A lisztet átszitáljuk, hozzá keverjük a sót, és a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Piknikzsemle
Piknikzsemle

1 dl cukorral elkevert, langyos folyadékban felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszteket összevegyítjük a répával, hozzászórjuk a zabkorpát, a krumplipelyhet és a sót. Beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos stangli(Ilike konyhája)
Sajtos stangli(Ilike konyhája)

1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom , ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk