Családireceptkönyv.hu

2,5 perces mikrós zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál kókuszliszt / zabpehelyliszt/ lenmagliszt/zöldbanánliszt (mindegyikkel működött)

1 evőkanál útifűmaghéj (természetes állagjavító, jótékony rost az emésztésnek, ITT kapható)

1 kávéskanál sütőpor

1 tojás

2,5 evőkanál víz

1 csipet himalája só (EZT használtam)

pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez (EZT az adalékanyagmenteset használom)

üveg kompótostálka vagy szufléforma a "sütéshez"

Elkészítés:


Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük.

A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban készre "sütjük". Nálam maximumon, 750 Watton "sült".

Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept alapanyagai beszerezhetők: kókuszliszt ITT, lenmagliszt ITT, zabpehelyliszt ITT, zöldbanánliszt ITT.

2,5 perces mikrós zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Teljes kiőrlésű naan kenyér
Teljes kiőrlésű naan kenyér

1. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk. 2. 15 percig pihentetjük, majd 5 részre vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés lángos Karcsi módra
Bögrés lángos Karcsi módra

Langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar házi fehér kenyér
házi fehér kenyér

A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább 15-20 percig dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Egy kicsit tömör, rugalmas, de puha tésztát kapunk. Amikor megkelt újra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk