60 kg liszt, 3 dkg élesztő, 4 dl tej, 5 dkg vaj, 1 ek. cukor, 1 ek. só. Dagasztás, duplájára kelesztés, majd négy darabra osztjuk, gömbölyitjük, pihentetjük, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, sütőt 200 fokra melegítettem, addig pihent letakarva, majd két ferde vágás, vizes spriccelés és kb. 20-25 perc sütés, ismét vizzel spriccelés, rácson hagytam kihűlni.
Az almákat meghámozzuk kis kockára vágjuk és egy lábasban feltesszük főni a vízzel es a cukorral. Annyi vizet tegyünk rá hogy ellepje. Figyeljünk rá főzés közben s folyamatosan pót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztöt felfuttatjuk A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk . Lá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. 2. Dagasztjuk. 3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom. 4. Négyzetre nyújtom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű