menu

Családireceptkönyv.hu

szegedi cipó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 kg liszt, 3 dkg élesztő, 4 dl tej, 5 dkg vaj, 1 ek. cukor, 1 ek. só. Dagasztás, duplájára kelesztés, majd négy darabra osztjuk, gömbölyitjük, pihentetjük, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, sütőt 200 fokra melegítettem, addig pihent letakarva, majd két ferde vágás, vizes spriccelés és kb. 20-25 perc sütés, ismét vizzel spriccelés, rácson hagytam kihűlni.

szegedi cipó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos szendvics bagett
Sajtos szendvics bagett

A burgonyát megpucolva apróra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzöm. A levétől leszűrve pépesítem, hagyom hűlni. Közben elkészítem a lisztet, alaposan átszitálom, ezá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos buci(nosalty)
Sajtos buci(nosalty)

Az élesztőt langyos tejben kevés cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, sót, cukrot, és az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diétás mikrós zsömle
Diétás mikrós zsömle

Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük. A sütéshez előkészített formát vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött török kenyér (Kombe)
Töltött török kenyér (Kombe)

Előkészítés A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. Mindezt összekeverjük a tejföllel. A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük. A v...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk