Családireceptkönyv.hu

Diétás puha kalács


Írta:

Adag: 2-4 fö
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK:
35 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg búzasikér
10 dkg nyírfacukor/13 dkg eritrit
1/2 tk. só
15 dkg olvasztott (nem forró) vaj
3 dkg élesztő
0,5 dl cukrozatlan habtejszín
1 dl langyos víz
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kezeletlen héjú vagy biocitrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapargatott magjai
1 tojás + 1 sárgája

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt elhabarjuk a tejszínnel és a langyos vízzel.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat (a kakaó kivételével), a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olvasztott vajat, az élesztős keveréket és a citromhéjat.
7-8 perc alatt kézi robotgéppel (vagy akár kézzel) lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, ha elválik az edény falától).
Elfelezzük, az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaót, és tiszta konyharuhával lefedve – külön edényben – langyos, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük.
Kicsit megdögönyözzük, 2 db kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk a sima és a kakaós tésztát, egymásra helyezzük egy sodrófa segítségével, majd a hosszabbik oldalánál fogva felgöngyöljük.
Egy szilikonos kuglófformában kör alakban elhelyezzük úgy, hogy a két vége összeérjen, és még 50-60 percet kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és 45 perc alatt készre sütjük.
Pár perc múlva egy rácsra borítjuk (hogy ne pálljon be). Ha kihűlt, ehetjük is.

Diétás puha kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Formakenyér
Formakenyér

Egy műanyag tállal lefedtem.Fél órát hagytam kelni.majd ketté szedtem a tésztát. Bagetthet hasonlóan megformáztam,és a formába tettem.Megspricceltem vízzel a szebb kelés miatt,és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán fahéjas csiga
Dán fahéjas csiga

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek. A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Rongyos kifli
Rongyos kifli

Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk és addig gyúrjuk, amíg az edény fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk