0,5 kg fagyasztott levelestészta
25 dkg tehéntúró
2 db kicsi tojás
egy marék mazsola
2 ek. kristálycukor
fél citrom reszelt héja
1 tojás a sütés előtti lekenéshez
A fagyasztott tésztát kiolvasztottam.
Vékonyra kinyújtottam.
Pizzavágóval kb.10x10cm-es kockákra vágtam.
Mindegyik kocka közepébe egy kanál túrós tölteléket tettem és batyut formáztam belőle. A kocka négy sarkát összefogtam, megtekertem.
Lekentem felvert tojással és előmelegített gázsütőben - 8-as fokozat, vagyis a legmelegebb- szép pirosra sütöttem.
20 db túrós batyu lett belőle.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve...
Elkészítési idő:Megfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépp...
Elkészítési idő: 1 óra