menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű szendvicskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
5 darabra
500 g búzaliszt (BL55)
10 g só
10 g porcukor
25 g élesztő (friss)
260 ml víz

Elkészítés:


Elkészítés
1
A kenyérsütőgép tartályába mérünk minden összetevőt, és bedagasztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

2
Ezután, ha a tészta jól összeállt - kb 50 perc -, megszakítjuk a programot, a tésztát elosztjuk annyi darabra, ahány szendvicskenyér készül, majd kigömbölyítjük mindet.

3
Végül szivar alakúra formázzuk őket, szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket. Ha szükséges, inkább süssük több lemezen, de ne tegyük túl közel őket egymáshoz, mert össze fognak sülni!

4
40-50 C-on, gőzös kelesztőben kétszeresére kelesztjük a kenyereket - ez a fázis is eltarthat akár 50 percig. A jó kelesztés nagyon fontos! Majd alaposan lekenjük őket vízzel. Tipp! Ízlés szerint a kenés után megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal.

5
Végül 220 C-on, előmelegített sütőben - légkeverés nélkül - világosbarnára sütjük őket kb 10-15 perc alatt.

6
Mikor kivesszük őket a sütőből, azonnal, még egyszer lekenjük őket bőségesen hideg vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Leírás
Ez a szendvicskenyér nagyon könnyű, kiváló bármilyen szendvics készítéséhez.
http://aprosef.hu/szenrvicskenyer

Egyszerű szendvicskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Cukkinis zsemle amarántliszttel
Cukkinis zsemle amarántliszttel

Összekeverni, 10 percig állni hagyni. 8 kis zsömit formáztam belőle, fél óra alatt megsütöttem, előbb nagy lángon, majd kisebben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  CSAVART KALÁCS
CSAVART KALÁCS

Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Cukros fahéjas rúd
Cukros fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg a felvert tojássa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk