Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű szendvicskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
5 darabra
500 g búzaliszt (BL55)
10 g só
10 g porcukor
25 g élesztő (friss)
260 ml víz

Elkészítés:


Elkészítés
1
A kenyérsütőgép tartályába mérünk minden összetevőt, és bedagasztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

2
Ezután, ha a tészta jól összeállt - kb 50 perc -, megszakítjuk a programot, a tésztát elosztjuk annyi darabra, ahány szendvicskenyér készül, majd kigömbölyítjük mindet.

3
Végül szivar alakúra formázzuk őket, szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket. Ha szükséges, inkább süssük több lemezen, de ne tegyük túl közel őket egymáshoz, mert össze fognak sülni!

4
40-50 C-on, gőzös kelesztőben kétszeresére kelesztjük a kenyereket - ez a fázis is eltarthat akár 50 percig. A jó kelesztés nagyon fontos! Majd alaposan lekenjük őket vízzel. Tipp! Ízlés szerint a kenés után megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal.

5
Végül 220 C-on, előmelegített sütőben - légkeverés nélkül - világosbarnára sütjük őket kb 10-15 perc alatt.

6
Mikor kivesszük őket a sütőből, azonnal, még egyszer lekenjük őket bőségesen hideg vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Leírás
Ez a szendvicskenyér nagyon könnyű, kiváló bármilyen szendvics készítéséhez.
http://aprosef.hu/szenrvicskenyer

Egyszerű szendvicskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajas kifli
Vajas kifli

A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy kevés liszttel. A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér
DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér

Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet. Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedve, a konyh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Bajor kifli
Bajor kifli

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ciabatta 2
Ciabatta 2

A tervezett sütés előtti este kelesztőtálba öntöttem a langyos vizet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a lisztet, alaposan összekevertem és a nokedli sűrűségű tésztát lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk