60 dkg liszt,
kb 2,5 dl tej,
1 dl tejföl,
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor,
2 ek étolaj,
1 db tojás,
1 tk só
kenés tojás, mag
Az élesztöt cukros tejbe felfuttatjuk, a lisztet keverötálba szitáljuk hozzáadjuk a többi anyagot, majd a megkelt élesztöt géppel ki dolgoztatjuk a tészta anyagát, Letakarva kb 40 percet kelesztjük, majd elosztjük 8-része és kis gombócokat formázunk belöle a széleket a gombóc aljára nyomjuk hogy szép sima felület legyen, papírral bélelt tepsire rakjuk és kb 30-40 percet még kelesszük, megkenjük felvert tojással megszórjuk szezámmaggal, sütés 180 f kb 20 per
Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...
Elkészítési idő:http://nsppress.hu/matyi-eva-focaccia/ 1) A hagymashoz : 2 nagyobb hagymat es 3-4 cikk fokhagymat vekonyszeletekre vagtam,egy keves olivaolajjal es soval osszekevertem,hozzaa...
Elkészítési idő:A lisztet, az élelsztőt, sót összekeverem, majd hozzáteszem az olajat és a langyos vízzel jól kidagasztom. meleg helyen két órát kelesztem. Amikor megkelt, rudat a tésztából, nyolc...
Elkészítési idő: