Családireceptkönyv.hu

288. Kenyér, zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


84 dkg liszt /BL 55
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha margarin /vaj
2 tojás

kenés: tojás

Elkészítés:


Tej,tejföl,tojás,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,cukor,só dagasztani végén hozzá a margarin. 45 perc kelés.
Osztani: zsemle 80 g.x 6 db, kifli 300 g. maradék kenyér, gömbölyít.
Keleszt 30 perc. Zsemle gombóc ellapít,felhajt,sodor 35 - 40 cm, csomózni ,fonni császárzsemlének,alul, felül áthúz. Tojás leken.
Közbe nem lisztezni, néha felemelni / levegő kijön/.
Kifli: ellapít,kinyújt 30 cm kör,6 fele vágni. Feltekerni / tölthető/. Tojás leken,kel. 30 perc,tojással leken. Megszór mag.Alsó-felső sütés.
195 fok 15 -20 perc.Kenyér kb. 30 p.

288. Kenyér, zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött hernyókifli
Töltött hernyókifli

Megfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépp...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szénhidrátszegény cukkinis-hagymás habkönnyű paleo z
Szénhidrátszegény cukkinis-hagymás habkönnyű paleo z

Reszeljük le a cukkinit kis lyukú reszelőn. A levét nem kell kinyomkodni. Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony anyagokat (ebbe tegyük a reszelt cukkinit), majd önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamellás nurti csiga
Karamellás nurti csiga

A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha fe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tatu kiflik kolbásszal és sajttal
Tatu kiflik kolbásszal és sajttal

Ha nem használok öreg tésztát, akkor az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk