84 dkg liszt /BL 55
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha margarin /vaj
2 tojás
kenés: tojás
Tej,tejföl,tojás,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,cukor,só dagasztani végén hozzá a margarin. 45 perc kelés.
Osztani: zsemle 80 g.x 6 db, kifli 300 g. maradék kenyér, gömbölyít.
Keleszt 30 perc. Zsemle gombóc ellapít,felhajt,sodor 35 - 40 cm, csomózni ,fonni császárzsemlének,alul, felül áthúz. Tojás leken.
Közbe nem lisztezni, néha felemelni / levegő kijön/.
Kifli: ellapít,kinyújt 30 cm kör,6 fele vágni. Feltekerni / tölthető/. Tojás leken,kel. 30 perc,tojással leken. Megszór mag.Alsó-felső sütés.
195 fok 15 -20 perc.Kenyér kb. 30 p.
A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjából összekeverem. Hozzáadom a sót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a cukorral. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, de futtatni nem kell. A liszt közepébe mélyedést kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz. A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc p...
Elkészítési idő: Sütés:210 C fok Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztottam, 1 óra pihentetés után vékonyra nyújtottam, háromszögekre vágtam, szorosan a szélesebbik részétől feltekertem. Lekentem tejjel és megszórtam s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű