Családireceptkönyv.hu

288. Kenyér, zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


84 dkg liszt /BL 55
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha margarin /vaj
2 tojás

kenés: tojás

Elkészítés:


Tej,tejföl,tojás,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,cukor,só dagasztani végén hozzá a margarin. 45 perc kelés.
Osztani: zsemle 80 g.x 6 db, kifli 300 g. maradék kenyér, gömbölyít.
Keleszt 30 perc. Zsemle gombóc ellapít,felhajt,sodor 35 - 40 cm, csomózni ,fonni császárzsemlének,alul, felül áthúz. Tojás leken.
Közbe nem lisztezni, néha felemelni / levegő kijön/.
Kifli: ellapít,kinyújt 30 cm kör,6 fele vágni. Feltekerni / tölthető/. Tojás leken,kel. 30 perc,tojással leken. Megszór mag.Alsó-felső sütés.
195 fok 15 -20 perc.Kenyér kb. 30 p.

288. Kenyér, zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bagett 2.
Bagett 2.

A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Nagy Károly kenyre 36 órás
Nagy Károly kenyre 36 órás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes-rozsos kenyérke
Zabpelyhes-rozsos kenyérke

A liszteket, a zabpelyhet és a sót összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben és hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 20 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk